Els joves del PS lamenten que DA governi amb només el 7% dels vots de tot el Principat

La formació política exposa que és un fet "excepcional" a tota Europa, ja que totes les formacions que estan al poder tenen un suport superior al 20% dels habitants

Pere Baró i Cristina Valen, membres de la Joventut Socialdemòcrata d'Andorra
Pere Baró i Cristina Valen, membres de la Joventut Socialdemòcrata d'Andorra
La Joventut Socialdemòcrata d'Andorra (JSA) organitzarà el dissabte 24 de novembre un nou debat en què abordaran dos aspectes en l'àmbit de la millora de la qualitat democràtica al país: la doble nacionalitat i el sistema electoral. Entre les qüestions que es debatran a la taula rodona, els joves posen de manifest el fet que Demòcrates per Andorra (DA) governi només amb el suport en forma de vot del 7% de la població de tot el Principat.

En aquest sentit, Pere Baró, coordinador de l'entitat,  lamenta que la DA governi amb majoria absoluta al Consell General i considera que el sistema electoral actual "no és just". Per això, exposen que defensaran que cal canviar una llei que, ara, crea un parlament que no representa la veu real del país. Cosa que fa que "hi hagi lleis que no es poden aprovar no perquè Andorra no les vulgui sinó perquè un color polític que té una majoria que no és real no ho vol".

Per altra banda, Cristina Valen, tresorera, ha recordat que "hi ha prop de 14.000 residents al país, que tot i complir ja els requisits per demanar el passaport andorrà, no ho fan" i que el fet de permetre la doble nacionalitat seria una bona eina per tal de millorar aquesta situació. La formació considera "molt injust haver d'escolllir un sol passaport" quan "estem en un país on la majoria de gent jove som fills d'immigrants".

 

Comentaris

Trending