Els intents per canviar el consell d'administració de Mútua Elèctrica queden en foc d'encenalls

Joan Albert Farré continua sent el president després de la junta general ordinària

Façana de les oficines de la Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria
Façana de les oficines de la Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria
La junta general ordinària de la Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria ha ratificat el consell d'administració que continuarà presidit per Joan Albert Farré.  A la junta hi havia representades el 49,9% de les accions de l'entitat (5829). Cal tenir en compte que cada accionista disposava d'un únic vot, amb independència del número d'accions. Durant la trobada s'han aprovat els comptes anuals i s'ha acordat la distribució de dividends amb càrrec al resultat positiu de l'exercici.

Reunions, trucades i missatges han quedat en foc d'encenalls. Tots els intents per accedir al consell d'administració de la Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria han mort a la riba de la junta general ordinària d'aquest dimecres. No han prosperat les dues opcions que s'havien estat movent des de feia setmanes, una amb més component polític que l'altra. La primera estava promoguda per persones de l'òrbita de Laurèdia en Comú i Demòcrates que volia acabar amb l'hegemonia d'Unió Laurediana al capdavant de l'entitat.

La segona, amb menys suports, tenia al darrere un exdirectiu de Mútua. Totes dues havien sondejat un possible candidat per al càrrec de president, dues persones molt conegudes a la parròquia i que havien ostentat, amb anterioritat, diversos càrrecs. Els dies previs a la junta van estar buscant suports entre els accionistes, que són molts i amb un repartiment ben diferenciat: de les 500 accions d'una única persona, a les 500 d'una família o als petits inversors amb una o dues accions encara que tots són iguals a l'hora de votar.

Perquè el punt 2 de l'article 27 dels estatuts de la societat mercantil "Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria" ja deixa ben clar que "per l'elecció dels membres del consell d'administració, es requerirà el vot favorable de la majoria dels socis presents i representats a l'assemblea general amb independència del capital social, corresponent un únic vot a cada soci".

A la junta d'aquest dimecres hi havia representades el 49% de les accions de la societat (5829) i on el comú de Sant Julià de Lòria és l'accionista majoritari. No n'hi hagut prou per descavalcar l'actual consell i Joan Albert Farré continuarà sent el president. Això sí, els moviments que hi ha hagut no han passat inadvertits i Farré anuncia canvis i renovacions després d'haver vist les orelles al llop.

Etiquetes

Comentaris

Trending