Els hotels confien a culminar una temporada d’hivern “de rècord” amb el permís del coronavirus

Febrer es tanca amb les millors dades d’ocupació de la dècada i les previsions pel final de campanya segueixen sent bones i, fins ara, no s’han detectat cancel•lacions atribuïbles a la crisi sanitària

-
-

El sector hoteler segueix amb atenció els esdeveniments que es van succeint amb la crisi del coronavirus. No es nega que hi ha una certa “preocupació” per com pot evolucionar la situació, ja que s’és conscient que podria derivar, com ha passat a altres països, en una davallada del moviment turístic. Per ara, però, res d’això. Més aviat, al contrari. Febrer es va tancar amb les millors xifres d’ocupació de la dècada i les previsions de cara a març, començant per aquest proper cap de setmana, són també excel·lents. De moment, no hi ha cancel·lacions, més enllà de les que es poden considerar habituals. Sempre amb el permís del Covid-19, l’expectativa és tancar una gran temporada d’hivern.

Així ho ha posat en relleu el gerent de la Unió Hotelera (UH), Jordi Pujol, que ha destacat que la temporada d’hivern, ja des del seu inici, el novembre, està sent molt positiva. “De rècord”, assegura. Les bones xifres dels mesos precedents s’han confirmat també al febrer –malgrat que la crisi del coronavirus ja estava expandint-se-. Així, la mitjana d’ocupació ha estat de 85,04%, gairebé sis punts per sobre de la del mateix mes del 2019 i la més alta des del 2011.

A més, es tracta d’una millora que s’ha experimentat a totes les parròquies i que, a més a més, ve acompanyada d’una bona evolució del preu. El 89% dels establiments enquestats han pogut incrementar les tarifes i un 87% admeten haver augmentat també la facturació. En general, un 8,7% i un 16,22% respectivament.

El mes passat es va superar el 85% d'ocupació mitjana, amb increment de preus i de facturació als establiments

“Està sent una molt bona temporada”, remarca Pujol, tot indicant que “crec que va ajudar bastant el fet que just abans de començar hi hagués una nevada important”. De fet, entén que “tot fa pensar en un gran final de campanya d’hivern”. Això sí, amb un núvol a l’horitzó que es diu coronavirus.

Des del sector s’admet una certa “preocupació” per com evoluciona tota la crisi, però es deixa clar que, fins ara, “no hem notat res”. Al contrari, dades excel·lents. De moment, “no hem tingut cap cancel·lació més enllà de les que són normals”. El gerent de la UH remarca que, per ara, no sembla pas que aquesta situació hagi de canviar. “Pel cap de setmana tornem a tenir previsions de més del 80% d’ocupació”, indica.

Des de l’organisme, no s’amaga que “podria ser que més endavant es notés alguna cosa, però no ho sabem”. Ara bé, es confia que no arribarà cap “gran desastre”. Tot i això, Pujol sí que ha admès que “hi ha una alarma social que ja ens agradaria que se suavitzés”.

Etiquetes

Comentaris

Trending