Els hotelers se senten els grans oblidats de la crisi

Comentaris

-
-
Els hotelers es consideren els grans oblidats en aquesta situació de crisi provocada per la pandèmia del coronavirus. Creuen que s'ha parlat molt del comerç i no ha fet cap referència a un sector, com el seu, que consideren clau en l'economia del país. També tenen dubtes sobre l'abast de les ajudes que figuren a la Llei òmnibus.

"S'han fet quantitat de rodes de premsa i encara no hem sentit a parlar del sector hoteler", es queixa el propietari d'un cèntric d'hotel d'Andorra la Vella. El malestar en el sector és notable. Un altre propietari d'un establiment a la parròquia d'Escaldes-Engordany té molts dubtes sobre el decret de tancament i les ajudes del Govern. "No sé si entrem en el capítol d'obligat tancament o en quin d'ells. Vam dir que podiem tenir obert fins i tot la cafeteria i el restaurant per servir als clients de l'hotel. Però no tenim clients", explica.

Pràcticament tots els hotels estan tancats. Fins el 10 de març van anar treballant però a partir d'aleshores ni cinc de calaix. "Pagarem la nòmina d 'aquest mes i la d'abril, però després no podrem. Tenim zero ingressos", explica el responsable d'un hotel amb una trentena de treballadors. Les diverses fonts consultades destaquen que cal fer un tracte diferencial entre els hotels de temporada i els que obren tot l'any. "Els primers han tancat i ja no tenen els mateixos problemes que nosaltres", diu el propietari de l'hotel d'Andorra la Vella.

Diuen que s'ha parlat molt de les empreses, dels comerços i dels autònoms però d'ells no s'ha comentat res

"Els comerços poden estar tancats, però si no hi ha hotels, qui vindrà a Andorra a esquiar o per competicions esportives, per exemple?", es pregunten. Consideren que la seva mercaderia, el seu producte són les habitacions i asseguren que els dies perduts no els podran recuperar. Saben que la Setmana Santa, un dels punts àlgids de la temporada i que ja està perduda. "El Govern s'ha focalitzat massa en els comerços i en els autònoms però a nosaltres no ens han tingut en compte per res", es lamenta el gerent d'una cadena hotelera. "Una botiga d'electrodomèstics pot vendre el genère més endavant però nosaltres no", subratlla un altre propietari.

No tenen clar com es podran acollir a les ajudes "perquè no s'ha dit res de nosaltres", afegeix. "S'omplen la boca de coresponsabilitat però potser que repartim una mica i parlin de nosaltres a banda de fer-ho quan es tracta d'acollir residents del centres sociosanitaris i volem ajudes i no crèdits", conclou.

 

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending