Els funcionaris del comú d’Andorra la Vella reclamen cobrar les primes endarrerides d’un sol cop

La posició d’una part dels empleats s’ha acabat convertint en majoritària i el sindicat del personal ja ha comunicat la posició a la cònsol, que pretenia abonar 

-
-

Els funcionaris del comú d’Andorra la Vella s’oposen a cobrar en dos cops allò que els deu la corporació en matèria de la prima per l’acompliment (GAd’A). Inicialment, una part del col·lectiu, sobretot aquells que tenen el salari més baix, van mostrar la seva indignació pel fet que els dirigents comunals, i especialment la cònsol, Conxita Marsol, volguessin executar la sentència de forma fraccionada després de deu anys.

El que va començar sent una reclamació d’uns pocs, ha acabat quallant amb posterioritat i fins i tot la junta del sindicat de personal (Sitca) s’hauria fet seva la demanda i dilluns, en una reunió amb Marsol, amb la qual es van tractar diversos aspectes pendents. I un d’ells era el del GAd’A, després que els tribunals reconfirmessin que la sentència que anul·lava l’aplicació de la rebaixa lineal del 10% que es va fer al seu dia (el 2009) no s’havia executat degudament.

Ara el comú ha d’abonar a un bon nombre de funcionaris, que no pas tots, els endarreriments deguts d’aquell complement que al seu dia no es va pagar i que consolidava al salari. Caldrà veure a partir d’ara quina solució troba el comú. Però el que és clar és que, a priori, les sentències no es poden executar de manera fraccionada i a conveniència del ‘condemnat’, en aquest cas de la corporació. La quantitat que deu el comú encara no se sap. Aquesta qüestió pertoca calcular-la al departament de recursos humans, que encara no hauria completat la feina.

La corporació haurà ara de valorar a veure com fer front ara a la seva obligació de satisfer les primes endarrerides tal i com l'obliga les resolucions judicials. Marsol pretenia fer el pagament en còmodes terminis. Però ara haurà de sotmetre o bé a la junta de govern o bé al consell de comú en ple la fórmula que finalment s'acabi triant després de la petició de l'organització sindical, que ha traslladat a la mandatària comunal allò decidit en una assemblea de treballadors més aviat minsa.

Justament, el poc suport que es dóna al sindicat i el desgast que hauria suposat la gestió de l'afer del GAd'A hauria portat la presidenta del Sitca, Emi Matarradona, a decidir deixar el càrrec. La dimissió de la fins ara presidenta, a les portes d'unes eleccions, es formalitzarà properament al·legant la interessada raons personals. La junta del sindicat pretén també fomentar la rotació en la direcció de l'organisme per tal d'intentar engrescar els treballadors. En principi, tot apunta que l'actual membre de la junta Santi Pérez assumirà la presidència.

Comentaris

Trending