Els funcionaris d’Andorra la Vella exigeixen al comú que pagui d’una vegada la prima que deu

El fins ara vicepresident del sindicat que representa els treballadors de la corporació agafa les regnes de l’organització i reclama a la cònsol que compleixi 

-
-
Els funcionaris del comú de la capital treuen foc pels queixals. Una vegada els tribunals van haver dit per activa i per passiva que la corporació havia de pagar la prima referent a l’acompliment que fa més de deu anys es va voler retallar i es va acabar no abonant, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va assegurar que portaria als òrgans escaients la decisió de com pagar el deute. I que la voluntat era, com a mínim, fer un primer abonament ràpid. Han passat els dies i els treballadors comunals no n’han vist ni cinc de calaix.

Així ho ha posat de relleu el fins ara vicepresident del sindicat del personal del comú de la capital (Sitca), Santi Pérez, una vegada ja ha tramès la carta comunicant els canvis que hi ha d’haver a la junta del col·lectiu sindical arran de la dimissió de la presidenta, Emi Matarradona, ara immersa en afers polítics. La direcció sindical es manté pràcticament igual encara que s’han fet alguns retocs i ampliat els components. Una assemblea a final de mes hauria de ratificar els canvis i hauria de servir per prendre el pols, també, a l’estat de la qüestió.

Pérez ha explicat que el que està clar i és una evidència constatada que d’ençà que hi va haver el pronunciament de la Justícia i les reunions en què es va demanar a la cònsol que el comú abonés el deute d’una sola vegada, han passat diverses juntes de govern i alguna que altra sessió de consell i no s’ha tractat la qüestió. “La pilota estava a la seva teulada i no han complert”, afirma el nou president del Sitca que tem que ja durant aquest mes de març no en veuran ni cinc de calaix. 

Hi ha empleats públics que, estan en desacord amb els càlculs que està fent la corporació, no descarten portar les discrepàncies a la Justícia

Si no hi ha cap moviment abans per part de la corporació, és clar que durant l’assemblea s’haurà de buscar un posicionament en ferm del conjunt de funcionaris comunals, vist que la situació s’allarga sense una data per veure solucionat el deute que fa anys que s’arrossega. Els empleats ja han hagut d’acudir a la Justícia en diverses ocasions, i tot i els diversos pronunciaments en què els tribunals recorden al comú que no ha actuat bé, no hi ha manera que se solventin les coses.

De fet, es podrien obrir nous fronts judicials i el Sitca, segons el seu nou president, no descarta, tot el contrari, “donar suport” a aquelles persones que s’estan plantejant de portar a la Batllia els càlculs fets per la corporació sobre el deute. El comú ha enviat un full on exposa de forma individualitzada què pertoca a cada empleat. 

“Hi ha càlculs que no quadren. Hi ha persones a les quals se’ls havia dit al seu dia que haurien de cobrar (la prima) que ara se’ls ha comunicat que no els pertoca res.” Pérez lamenta que Marsol va parlar de casos residuals però assegura que el sindicat ja té comptabilitzats quatre casos de persones disconformes amb els càlculs fets i d’altres que prefereixen no dir res. “Allà ells, juguen amb els seus diners, però no es pot dir que és una situació residual.”

Comentaris

Trending