Els frescos romànics de Santa Coloma ja són a l'espai Columba

El ministeri de Cultura preveu que el nou museu pugui obrir portes a la primavera

Trasllat dels frescos a l'espai Columba
Trasllat dels frescos a l'espai Columba
Els frescos romànics de Santa Coloma d'Andorra, que representen un conjunt pictòric del segle XII i que es considerat el més representatiu del romànic andorrà, s'han traslladat aquest matí a l'espai Columba. El museu és tracta d'un equipament de nova construcció situat en un espai pròxim a l'església de Santa Coloma que ha estat cedit al Govern per part del Comú d'Andorra la Vella. 

Les pintures d'estil romànic han tardat concretament dotze anys a instal·lar-se en un espai definitiu. El conjunt va retornar al Principat l'any 2007 procedent d'Alemanya i primer es van conservar a l'antiga caserna de bombers i després han estat als magatzems de Patrimoni a Aixovall, un espai en què tenien control de temperatura, climàtic i d'humitat.

El ministeri de Cultura ha previst que a la primavera el nou museu Columba obrirà les portes. Així doncs, els amants de l'art podran veure els frescos en què hi ha representat un pantocràtor, que estava situat originalment a l'absis central de l'església de Santa Coloma, un col·legi apostòlic constituït per sis deixebles, dos frisos, i una anunciació. 

 

Comentaris

Trending