Els estudiants que vulguin anar a universitats catalanes podran fer les proves d’accés a la Seu

La mesura serà possible gràcies a un conveni que signarà el Govern amb la Generalitat de Catalunya, l’ajuntament de la Seu i la Universitat de Lleida, on es feien fins ara els exàmens

-
-
El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres la signatura d’un conveni que permetrà que els estudiants del sistema educatiu andorrà puguin fer les proves específiques d’accés a les universitats catalanes a la Seu d’Urgell. El conveni se signarà entre el Govern d’Andorra, la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Empresa i Coneixement, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i la Universitat de Lleida i serà efectiu per a les proves d’aquest mateix curs. 

Actualment, els alumnes provinents del sistema educatiu andorrà poden escollir entre fer les proves de competències específiques (PCE) de la UNED o les proves d’accés a la universitat (PAU) específiques que organitza la Generalitat de Catalunya a Lleida per a les universitats catalanes. La voluntat de totes les parts és facilitar que les proves de les PAU específiques es puguin fer en els entorns més pròxims als llocs de residència dels estudiants. Així, s’ha arribat a un acord per facilitar que això sigui possible i que puguin presentar-se a les proves a la Seu d’Urgell davant del Tribunal de la Universitat de Lleida. 

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell facilitarà l’ús d’un local per acollir les proves, l’Oficina d’Accés a la Universitat de la Secretaria del Consell Interuniversitari de Catalunya designarà el personal del tribunal de correcció de la Seu d’Urgell i coordinarà, gestionarà i proveirà els mecanismes necessaris perquè els estudiants puguin fer les proves a la Seu d’Urgell, i la Universitat de Lleida rebrà i atendrà els estudiants del sistema educatiu andorrà al Tribunal de les PAU a la Seu d’Urgell.

Etiquetes

Comentaris

Trending