Els esquiadors de fons d’elit disposaran a la tardor d’un refugi a Naturlandia per poder-se preparar

El denominat centre de tecnificació, pensat per facilitar els progressos d’Ireneu Esteve i Carola Vila, és un vell projecte de la FAE que es pot fer realitat a través d’un acord multilateral

Foto de família en la signatura del conveni.
Foto de família en la signatura del conveni.
Els esquiadors de fons d’elit del país -i també la federació (FAE) i els clubs que ho sol·licitin- podran disposar a partir de la propera tardor d’un refugi d’alta muntanya adequat a mode de centre de tecnificació on poder preparar-se a la cota 2.000 de Naturlandia sense haver de fer grans desplaçaments. Aquest era un vell projecte que tenia sobre la taula la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i que es podrà fer realitat gràcies a un conveni entre múltiples parts. 

El comú de Sant Julià és qui apadrina la iniciativa com a titular de Camprabassa i ha estat a la sala d’actes de la corporació laurediana on s’ha signat el conveni entre aquesta institució, la FAE, el Comitè Olímpic Andorrà (COA) i Andbank. Les tres organitzacions privades o de dret privades aporten en conjunt 100.000 euros per poder costejar les obres d’adequació d’un vell edifici comunal que hi ha a la cota 2.000 de Naturlandia. El cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, ha reconegut que feia temps que hi havia “la voluntat d’arreglar-lo, però sovint ens pesa el compte d’explotació de Camprabassa”, en clara referència als molts problemes que pateix l’ecoparc.

Es preveu que el proper mes d’octubre les obres del centre de tecnificació per a atletes d’alt nivell (i en principi essencialment Esteve i Vila) estigui enllestit. Era, s’ha dit, una vella aspiració de la FAE que els bons resultats dels dos esquiadors ha fet impulsar. “Ara mateix ja són figures de l’esquí i penso que ens donaran més alegries en els pròxims anys”, ha explicat el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Miquel Vila en referència als joves esportistes del Nòrdic Esquí Club Naturlandia-La Rabassa entrenats per Joan Erola.

L’espai té al voltant de 150 metres quadrats i s’espera que pugui acollir entre vuit i deu persones. A més, hi haurà una cuina, els sanitaris i un espai destinat a gimnàs. El president de la FAE, Josep ‘Pepi’ Pintat ha volgut puntualitzar que “l’objectiu inicial és que l’Ireneu i la Carola no s’hagin de desplaçar a l’hora d’entrenar perquè perden molt de temps”, al mateix temps que ha deixat clar que quan ells estiguin competint, el centre podrà acollir altres esportistes, clubs i federacions.

La prioritat doncs serà per als esportistes de casa, però Pintat ha assegurat que es farà una planificació acurada per mirar de rendibilitzar-ho al màxim. De la seva banda, Vila ha remarcat que “és un començament” però que hi ha interès en donar més passos i ampliar la col·laboració. En aquest sentit, s’ha recordat que Ski Andorra hi podria tenir interès i a nivell de l’explotació futura del refugi fins i tot Saetde hi podria voler participar amb la seva divisió de guies de muntanya i tal i com ja explota, per exemple, el refugi de l’Illa.

Comentaris

Trending