Els educadors socials s’alien per fer front a l’intrusisme

L’Associació celebrarà dijous l’assemblea constituent i vol treballar per garantir que tothom que exerceix a Andorra tingui la titulació específica

Un educador social.
Un educador social.

El col·lectiu d’educadors socials d’Andorra vol impulsar una Associació per defensar els seus drets i tenir veu pròpia davant les diferents administracions. Així, l’entitat celebrarà el dijous la seva assemblea constitutiva. Un dels objectius és, segons explica un dels impulsors, Carles Perea, intentar acotar als casos d’intrusisme que es detecten i garantir que qualsevol persona que exerceixi al país té la titulació necessària.

L’Associació d’Educadors Socials d’Andorra serà una realitat a partir del dijous, quan la primera assemblea permeti l’elecció de la junta directiva i l’aprovació dels estatuts. La voluntat d’aquesta trobada inicial també passa, com apunta Perea, per recollir els neguits dels assistents de cara a les primeres accions de l’entitat. En aquest sentit, un punt clau, al seu entendre, passa per garantir que “no hi hagi intrusisme”.

“La titulació ha de ser l’específica, graduat en educació social, com recull el ministeri”, explica un dels impulsors de l’associació, que posa en relleu la importància del treball que realitza el col·lectiu en estar directament en contacte amb persones en situacions de vulnerabilitat, com ara infants en risc, persones amb problemes econòmics o afectats per l’addicció a l’alcohol o les drogues. Un pas que es vol reclamar específicament és l’impuls d’una llei d’Educació social, que permeti “homogeneïtzar els diferents llocs i administracions on actuem”.

Perea calcula que el col·lectiu al país aplega entre 30 i 50 persones i confia que l’assemblea compti amb una presència important de tots ells. “Volem arribar al màxim possible d’educadors”, indica. A banda del tema de l’intrusisme es vol que l’associació pugui esdevenir un interlocutor vàlid tant pel Consell General com pel Govern i els comuns quan hagin d’elaborar normatives –siguin lleis, reglaments o ordinacions- que els puguin afectar. També considera que seria interessant “poder fer part del seguiment de la Llei de serveis socials i sociosanitaris”.

L’assemblea constituent de l’Associació tindrà lloc dijous vinent. L’acte ha de començar a set de la tarda i es farà al centre cultural la Llacuna, d’Andorra la Vella.  

Comentaris

Trending