Els duaners reclamen el port d’arma en una trobada amb SDP

Els representants sindicals del cos mostren davant els candidats progressistes la seva preocupació per l’acord d’associació amb la UE o la Llei de la Funció Pública

-
-
Els representants sindicals dels duaners han demanat a Socialdemocràcia i Progrés (SDP) que avaluï incorporar com una promesa electoral que els integrants del cos que controla els punts duaners puguin portar arma. També haurien manifestat davant els candidats progressistes el seu neguit per l’evolució i alhora manca de transparència en relació amb la negociació de l’acord d’associació amb la UE o amb la recentment aprovada Llei de la Funció Pública, alhora que no entenen com pot ser que quinze anys després encara no estigui aprovat un reglament que desplega la llei específica del cos de duanes.

El cap de llista nacional de Progressistes-SDP, Josep Roig i els també candidats Víctor Naudi, Jaume Bartumeu i Marian Sanchiz han mantingut aquesta setmana una reunió amb Jean Paul Cuberes i Enric Montoro, representants del sindicat de Duana, que anaven acompanyats de Gabriel Ubach, de l’USDA.

Pel que fa al procés en curs de negociació pel Govern d’un acord d'associació amb la Unió Europea, els representants d'aquest sindicat s'han queixat de la manca d'informació sobre l'acord d'associació i com afectarà a la Duana. S'han mostrat inquiets perquè només tenen informació que ha anat sortint a la premsa durant aquests anys i cap responsable del govern de DA ha donat resposta a les seves inquietuds. Jaume Bartumeu que coneix molt bé l’evolució històrica i actual de les negociacions amb la Unió Europea ha explicat la posició de Progressistes-SDP tot recordant com Víctor Naudi, durant la legislatura 2015-2019, ha insistit contínuament, al Consell General, per tenir informació sobre les negociacions amb la UE, informació que el govern de DA ha amagat tossudament.

L'altre tema que preocupa als agent de Duana és la llei de la Funció Pública, aprovada només amb els vots favorables de DA en aquest últim tram de legislatura. Josep Roig ha recordat com havia treballat ell personalment, en la seva qualitat de responsable mandatat pel govern que presidia Jaume Bartumeu, aquesta llei amb tots els agents implicats, l'any 2010, i com es va arribar a un consens. Víctor Naudi ha afegit que amb aquestes decisions unilaterals l'únic que ha aconseguit DA és afrontar els treballadors públics amb els treballadors del sector privat. Els duaners tampoc no entenen que el seu reglament, que està a les taules de treball des del 2004, encara estigui pendent d'aprovar-se. També han recordat la demanda del port d'arma, tal i com estan equipats els cossos de les fronteres veïnes.

Per això, Progressistes-SDP proposa en el seu programa derogar la Llei de la Funció Pública aprovada precipitadament durant el darrer tram de la legislatura; recuperar l’esperit de diàleg, consens i pluralitat que va inspirar la Taula de Treball de la Funció Pública del 2010 i obrir un procés de reflexió que integri al futur Govern, els grups parlamentaris que resultin de les eleccions del 7 d’abril i els sindicats dels treballadors públics sobre el model d’administració pública que el país necessita. En la trobada també s’ha coincidit en la necessitat d’una seriosa reestructuració de l’organigrama del servei amb la finalitat de poder disposar de més duaners en la primera línia d’actuació.

 

Comentaris (2)

Trending