Els cossos uniformats posen en marxa un control més ferm per frenar sortides imprudents

El Govern ja ha anunciat que aquest cap de setmana és la prova definitiva per avaluar el nivell de respecte del confinament i si hi continua havent una mobilitat excessiva es decretarà l’estat d’alarma

Controls aquest matí de dissabte a Canillo.
Controls aquest matí de dissabte a Canillo.
Els cossos uniformats -i especialment la policia però també els banders en ser zones de muntanya les més controlades- han posat en marxa de bon matí controls més ferrenys per, d’una banda, intentar frenar tan com sigui possible sortides imprudents i, de l’altra, per avaluar el nivell de compliment de les recomanacions ‘obligatòries’ respecte del confinament que es considera bàsic per intentar aturar la transmissió del coronavirus.

Els controls s’efectuen sobretot a parròquies altes i a l’entorn d’espais naturals o de muntanya que serien indrets que en altres moments no hi hauria cap problema perquè s’omplissin de gent traginant amunt i avall. Més encara amb una jornada que meteorològicament s’ha aixecat radiant. Però les circumstàncies epidemiològiques no permeten segons quines alegries aquests dies, aquestes setmanes. I és del tot cert que després de tres setmanes de reclusió cada vegada és major el nombre de persones, famílies, grups de temporers, que surten a la muntanya com si tal cosa.

D’aquí que amb els mitjans disponibles, policia, banders i també serveis de circulació estaran molt més atents. El Govern, tant via ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, com a través del portaveu i ministre de Finances, Eric Jover, ja van advertir aquest divendres que o s’és més estricte i conscient o caldrà aplicar altres mesures. I no hi ha cap altra sortida: decretar l’estat d’alarma. 

En principi, aquesta decretació, que serveix per limitar els moviments de la població entre altres coses, hauria de tenir com a única finalitat -seria inconcebible que s’aprofiti per dur a terme altres pràctiques- el fet que es pugui passar a sancionar obertament i de forma important aquelles persones que de manera injustificada estiguin pel carrer. Els decrets actuals, al cap i a la fi, són recomanacions en base a les quals difícilment es pot multar o es poden dur a terme actuacions punitives.

Comentaris (6)

Trending