Els comuns demanen una especial cura als ciutadans a l’hora de llençar les deixalles

Els residus s’han de dipositar en bosses tancades i dins dels contenidors del carrer

-
-
Els set comuns demanen a la ciutadania que adoptin de manera rigorosa un seguit de mesures relatives a les deixalles i les escombraries en benefici de tots. Cal dipositar tots els residus dins de bosses tancades i aquestes dins del contenidor per tal de facilitar la recollida de les escombraries. La concessionària del servei ha detectat un increment significatiu de ciutadans que dipositen la brossa al terra i no dins dels contenidors, i això alenteix el procés de recollida.

 Pel que fa els tovallons de paper, mocadors, vaixelles d’un sol ús o altres elements similars, s’han de dipositar sempre a la brossa i en cap cas als contenidors de recollida selectiva. Aquest tipus de residus no són, pel moment, reciclables. Els comuns també demanen a la ciutadania que respecti els dies i els horaris de retirada dels residus per evitar acumulació en punts de recollida i facilitar la neteja dels contenidors i dels punts verds.

A més, es recorda als usuaris que, durant els dies de contenció per evitar la transmissió del Covid-19, que no deixin objectes voluminosos (matalassos, mobles, televisors, etc) a la via pública i evitar així possibles problemes d’emmagatzematge d’aquests residus.

A petició del ministeri de Medi Ambient, i com a mesura de contingència, els set comuns no portaran els residus al Centre de Tractament de Residus, per la qual cosa tanquen temporalment les deixalleries comunals.

Per aquest motiu, recorden que els comuns que habitualment ofereixen el servei de recollida de residus voluminosos a la via pública l'anul·len temporalment. En funció de la evolució de la situació els comuns es reserven el dret de modificar la freqüència i els horaris de la recollida dels residus.

Etiquetes

Comentaris

Trending