Els casos de coronavirus es mantenen estables, amb només nou positius més

Andorra ha registrat oficial 682 pacients amb la Covid-19, dels quals 177 s’han curat i 33 han mort, cap en les darreres hores

Benazet, durant la roda de premsa.
Benazet, durant la roda de premsa.

El nombre de casos detectats de coronavirus a Andorra s’ha situat aquest dijous en 682. La dada suposa tot just nou positius més en les darreres 24 hores, fet que confirmar l’estabilització de l’avanç de la malaltia detectat les darreres jornades. A la vegada, continua creixent el nombre de persones donades d’alta i es manté estable el de pacients actius. La millor notícia, sens dubte, és que no s’ha de lamentar cap nova defunció.

“Mantenim la dinàmica de la corba aplanada, sense pics. Aquesta és la que ens ha permès començar a permetre els passejos de la gent al carrer”, ha indicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que per segon dia consecutiu ha pogut comparèixer des de la sala de premsa de l’edifici administratiu, un cop superada la Covid-19. De fet, ell és un dels 177 pacients que han obtingut ja l’alta definitiva de la malaltia. La dada ha crescut en 8 persones en les darreres 24 hores.

En les darreres hores, el nombre de pacients curats s'ha incrementat en nou persones

En total, Andorra ha registrat 682 casos de coronavirus. Els nous positius de les darreres hores (9) suposen la segona xifra més baixa del mes i confirma una estabilització en la progressió de l’epidèmia. De tots ells, 472 es mantenen actius i 33 han acabat amb la mort de l’afectat.

Una altra bona notícia es troba en l’evolució dels infectats que pertanyien al col·lectiu sanitari o als cossos especials. En tots dos casos la xifra ha disminuït en les darreres hores. De 65 a 61 en el primer grup i de 14 a 12, en el segon.

A l’hospital de Meritxell hi ha ingressats 43 pacients. 18 d’ells es troben a la unitat de cures intensives (UCI), dels quals 14 amb ventilació mecànica. Un d’ells és la dona traslladada el dissabte des de la Seu d’Urgell. Quatre persones més es troben al servei després d’haver estat desintubats i a l’espera de poder ser enviats a planta.

Al centre sociosanitari el Cedre es mantenen aïllats a la planta especialment habilitada un total de 43 padrins. D’ells, 17 provenen de Salita. A banda, nou més es troben convalescents, a l’espera d’un segon test PCR negatiu que confirmi la seva alta definitiva.

Etiquetes

Comentaris

Trending