Els Cachafeiro tenen de marge fins dimecres per presentar un pla per desallotjar el Punt de Trobada

La Batllia ja ha tramitat la demanda d’execució del desnonament però vol saber en quines condicions el pot arribar a afrontar l’explotador del centre comercial

-
-
Les societats de la família Cachafeiro que exploten el Punt de Trobada tenen de termini fins dimecres al migdia per presentar un pla de viabilitat sobre el desallotjament del centre comercial. La Batllia ja ha tramitat la demanda d’execució del desnonament instada pels propietaris del terreny, la família Mallol, però abans de dur a terme el llançament de l’arrendatari vol saber en quines condicions de temps i altres es podria fer efectiva la sortida dels actuals explotadors.

Els assessors legals i d’altra naturalesa dels Cachafeiro comencen a treballar ara a contra-rellotge per elaborar l’esmentat pla. Parteixen de la base que la sortida del Punt de Trobada no es pot fer abans d’un any. De fet, segons les fonts consultades, tot i que encara no hi ha una decisió presa, el més normal és que els Cachafeiro sol·licitin de termini entre un i dos anys per poder desocupar el centre comercial lauredià. Serà la batlle que al seu dia va acordar el desnonament i que divendres va notificar la providència sol·licitant el pla viable qui haurà de decidir al final quin és el període que troba més raonable per efectuar el llançament.

Les societats explotadores de l'establiment estudien sol·licitar un marge d'entre un i dos anys per poder deixar l'immoble

Segons fonts properes als Cachafeiro, és del tot “agosarat” pretendre que un desnonament d’aquestes característiques es pugui fer en quinze dies. Més encara quan encara seria vigent, perquè el BOPA el va publicar el 2 de maig del 2018,un decret dels veguers del 1986 que possibilita que un desnonament es pugui fer en un termini màxim de mig any. Aquest seria el mínim dels mínims que considerarien els Cachafeiro, encara que el pla de viabilitat inclourà un termini molt superior.

Mentrestant, les societats explotadores del Punt de Trobada esperen que hi hagi un pronunciament del Tribunal Constitucional en relació al recurs d’empara realitzat per la presumpta vulneració de drets constitucionals com ara el dret a la jurisdicció, en la seva vessant d’un procés degut i de ser jutjat per la llei aplicable a cada cas, moment i circumstància. I és que els Cachafeiro consideren que el desnonament acordat s’ha resolt a partir d’una llei que no pertoca al cas.

Comentaris (7)

Trending