Els bombers queden fora de la comissió funcionarial que ha de ‘validar’ les normatives 

Tot i ampliar-se a cinc membres el que fins fa poc es coneixia com la consultiva de la Funció Pública, el malestar dels sindicats amb les associacions dels cos d’extinció les ha deixat aïllades

Sindicalistes de la Funció Pública en una reunió.
Sindicalistes de la Funció Pública en una reunió.
La darrera elecció dels integrants de la comissió de personal de la Funció Pública, l’organisme que fins a l’entrada en vigor de la legislació vigent s’anomenava comissió consultiva, ha evidenciat el malestar que hi ha entre tots els col·lectius sindicals de tots els cossos de l’administració amb les associacions que representen els bombers. Fins al punt que tot i ampliar-se el nombre de membres de la comissió -de 3 a 5-, el cos d’extinció i salvament no hi tindrà veu. Com a mínim no de manera directa.

Tots els col·lectius de l’administració, a poc a poc, han anat mostrant interès en treballar els reglaments que han de desplegar la legislació vigent i s’han incorporat a les taules negociadores. També han volgut implicar-se en la comissió que acaba fent el seguiment de totes les normatives que, d’una manera o altra, afecten la Funció Pública. I els representants sindicals dels bombers, especialment el president de l’Associació de Bombers (ABA), consideren la resta de sindicalistes que han tensat tant la corda que la votació els va deixar de banda.

Els bombers van posar un candidat sobre la taula. Creien que entre els cinc representants, un havia de ser pel Sipaag i un altre pel SEP sense discussió. I que la resta de llocs a la comissió havien de correspondre als cossos uniformats i un d’ells havia de ser el seu. Però es va obrir una votació. Cada representant sindical podia votar cinc aspirants. Sipaag, SEP, duaners, penitenciaris i policies, com els bombers, van presentar candidat, aspirant. Cada col·lectiu va votar el seu representant. I de la resta de vots, ni un de sol va anar a parar als bombers, que va declinar emetre cap més vot que no fos al seu delegat.

Tot plegat va suposar que ABA i A-118 es queden sense representació directa a la nova comissió de personal. Sobre el paper, però, els seus neguits també s’hauran de veure representats a partir dels altres membres, però quan es defensin qüestions que toquin més exclusivament als membres del cos de salvament i extinció d’incendis a l’antiga comissió consultiva no hi podran ser. “Tothom recull el que sembra”, han explicat fonts sindicalistes, que han admès que les associacions sindicals dels bombers treuen foc pels queixals.

Comentaris

Trending