Els bombers miraran de generar menys hores extra i renunciaran a cobrar-les com a tal

La decisió s’emmarca en les propostes que han fet les dues associacions de personal del cos de salvament i extinció d’incendis a la ministra de Funció Pública

-
-
Els responsables de les dues associacions sindicals que defensen els interessos dels bombers han proposat aquest matí a la ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, un seguit de mesures per tal que els funcionaris del cos generin moltes menys hores extraordinàries, i si pot ser cap. Alhora, i alineant-se amb els treballadors públics de l’administració general, accepten que aquestes hores extra siguin compensades a posteriori com si d’ordinàries es tractés.

Després de la trobada telemàtica mantinguda amb la titular de Funció Pública juntament amb responsables d’altres sindicats de l’administració, l’Associació de Bombers (ABA) i l’A-118 han emès un comunicat en què exposen algunes de les mesures plantejades amb les quals “podem assolir un important estalvi de diners en el present exercici”. Els bombers, asseguren, són “coneixedors de la situació que estem vivim i fidels al nostre esperit de servei públic, fem la nostra aportació per ajudar a superar aquesta crisis”. 

Per tal de reduir l’impacte que la crisi econòmica derivada del coronavirus tingui menys impacte, plantegen que les “hores extres no siguin remunerades i passin a ésser recuperades a raó d’hora ordinària”. També proposen “redistribuir part de les hores assignades a les diferents àrees d’especialitats del nostre departament” amb la voluntat de renunciar “a les hores ja programades i no realitzades”. Expliquen que “s’han aturat totes les activitats programades fora de l’operatiu, formacions, entrenaments, pràctiques, reciclatges, gestió d’àrees, etc. Aquestes hores han estat retirades de la planificació i no han estat comptabilitzades com treballades, acceptem cedir aquestes hores al departament de manera que puguin ésser de nou planificades per tal de reforçar l’operatiu” i no generar més hores.

Podeu llegir tot el comunicat AQUÍ.

Comentaris (3)

Trending