L'incendi a l'antic hotel Cassany ha afectat una habitació on hi havia paper i mantes emmagatzemades

(AMB VÍDEO) Poc després de les 8 de la tarda, la columna de fum era visible des de molts punts de les parròquies centrals i s'ha hagut de desallotjar un edifici que té sortida pel carrer Fiter i Rossell

-
-
L'incendi que ha afectat l'antic hotel Cassany -ara rebatejat com a Somriu Hotel City M28- a l'avinguda Meritxell s'ha iniciat en una habitació a la planta baixa on hi havia emmagatzemats productes d'una alta inflamabilitat com ara paper de mans o mantes. El foc, que més que flama ha originat una important fumera, no hauria afectat massa més que aquest habitacle, que connecta amb un celobert i, de retruc, amb l'edifici annexe, que s'ha desallotjat almenys d'entrada per precaució.

Els bombers han estat intervenint durant diverses hores en el cèntric establiment hoteler d'Andorra la Vella, just a la part alta de l'avinguda Meritxell, i que està tancat com tots els hotels del país arran de les mesures d'aturada econòmica i confinament arran de la crisi del coronavirus. De fet, previsiblement demà s'analitzarà quin hauria pogut ser l'origen de les flames. I si hi pot tenir res a veure la instal·lació elèctrica, inicialment també aturada. 

L'incendi, que ha estat cridaner per l'espectacularitat de la fumera que ha generat, i que ha estat visible durant uns minuts, a mode de columna de fum, des de molts punts de la parròquia i més enllà, s'ha 'descobert' al tomb de les 8 de la tarda. Probablement les flames haurien estat cremant en somort des d'una estona abans. S'han desallotjat alguns ocupants d'un immoble adjacent, però per la sortida pel carrer Fiter i Rossell de la capital. 

L'evacuació s'hauria fet per prevenció -no hi hauria cap dany personal- i, en principi, el foc s'hauria iniciat en un petit local o habitació de l'àtic que servia com de magatzem de l'hotel i s'hi acumulaven diverses andròmines, essent l'incendi més aparatós que una altra cosa. De fet, els bombers han hagut d'actuar amb un camió escala pel cantó de l'avinguda Meritxell per poder accedir a la teulada i poder actuar amb més facilitat del que ho haurien fet per Fiter Rossell, el carrer.

El cos d'extinció d'incendis s'ha traslladat a la zona amb un altre vehicle. També hi han fet acte de presència per les tasques de suport necessàries la policia i el servei de circulació. Els bombers han tingut força feina. Primer, a trobar l'origen de la fumera que sortia i, després, a assegurar que tot plegat no hagués tingut conseqüències. Dues hores llargues després de l'inici de tot plegat, els agents del cos d'extinció i salvament encara treballaven per acabar de donar per tancada l'operativa.

 

-seguirà ampliació-

Comentaris

Trending