Els bombers i l’empresa que fa la recollida denuncien els reiterats focs en càrregues de cartró

La matinada d’aquest diumenge hi va haver el quart episodi en el que va d’any; pel moment s’han evitat danys importants però es pretén que la policia investigui què està passant

Els bombers actuant l'abril en la crema de cartró al centre d'emmagatzematge de Santa Coloma.
Els bombers actuant l'abril en la crema de cartró al centre d'emmagatzematge de Santa Coloma.
El d’aquest diumenge va ser la gota que va fer vessar el vas. Sortosament, no va ser greu, però era el quart foc que afectava una càrrega de cartró d’un camió de recollida. Davant d’això, els bombers amb el suport de l’empresa responsable han denunciat el cas per tal que la policia investigui si es tracta de fets totalment fortuïts o hi ha alguna intencionalitat al darrere. Per sort, fins ara no s’han hagut de lamentar danys importants i en cap cas n’han resultat afectats els vehicles. Però algun cop ha anat ben just.

El conductor del camió que feia la recollida del cartró la matinada de dissabte a diumenge passats va advertir més o menys a l’altura de l’Illa Carlemany que la càrrega començava a incendiar-se. La sortida de fum era una evidència clara. Davant d’això, i seguint el protocol establert, es va desplaçar amb tota velocitat cap al centre de triatge i reciclatge, a Santa Coloma. Allí s’hi van presentar els bombers que amb relativa facilitat van sufocar el conat d’incendi. 

No era el primer cop que passava. De fet, almenys hi ha hagut quatre episodis en el que va d’any. L’abril passat, els agents del cos d’extinció ja van haver d’actuar, també al centre d’emmagatzematge, i allí sí que van cremar unes quantes tones de cartró. Tampoc els danys van anar més enllà d’això però es va haver de fer una bona actuació. Amb anterioritat, la càrrega del camió havia cremat enmig de la carretera a Escaldes, per exemple. No és que no sigui impossible que passi, han explicat fonts empresarials, però els episodis eren abans força més espaiats altres anys. En altres ocasions, no hi havia dubtes de la fortuïtat. No és que hagi de ser diferent aquesta vegada, però la reiteració ha posat la mosca rere l’orella tant als bombers com a l’empresa responsable de la recollida, segons fonts d’aquesta.

D’aquí que s’hagi denunciat formalment el fet perquè s’estudiï si està passant quelcom anormal. Si hi ha algú que esporàdicament, de tant en tant, es dedica amb males intencions a calar foc. D’entrada, la hipòtesi més plausible és que barrejat amb el cartró algun establiment hi barregi alguna burilla o resta d’alguna brasa. I que arran d’això, al final acaba prenent. La denúncia és per descartar que hi hagi intencionalitat rere aquests episodis que aquest 2019 estan freqüentant més del que és normal.

Etiquetes

Comentaris

Trending