Els bombers duran mascareta en qualsevol sortida de la caserna

Interior actualitza el protocol per protegir els membres del cos, que també podran actuar per traslladar pacients amb coronavirus en estat lleu al confinament a domicili.

-
-

Els bombers hauran de portar mascareta en qualsevol servei que efectuïn a partir d’ara i mentre duri la crisi del coronavirus. Així ho estipula l’actualització del document amb els protocols que hauran de seguir els efectius del departament de prevenció i extinció d’incendis per protegir-se al màxim d’un contagi del Covid-19. Una altra novetat és que el cos també podrà participar en el trasllat al seu domicili de persones que hagin estat diagnosticada amb la malaltia.

Una nova versió, més ampliada, del document s’ha distribuït aquest dimecres entre els diferents membres del cos. Inclou diferents mesures que volen, en primer lloc, disminuir al màxim el risc de contagi d’uns professionals essencials. En segon, limitar que, si aquest es produeix, es pugui acabar afectant a la resta de companys, amb el perill que això suposaria. Per això, es manté una programació molt estricta a l’hora d’incorporar-se i sortir de les guàrdies per prevenir que bombers dels diferents equips puguin entrar en contacte.

S'extremen les mesures de precaucions a l'hora de fer transport sanitari

A banda de reiterar mesures ja adoptades com limitar al quart d’hora previ el temps en què un bomber es pot incorporar a una guàrdia o deixar clar que cap persona aliena al departament podrà accedir a les casernes, el nou document indica que “el personal ha de dur mascareta en qualsevol servei”, però deixa clar que només s’agafarà quan comenci aquesta mobilització. Un cop agafada, s’indica que pot durar tota la guàrdia. Es deixa clar, també, que seran els sotsoficials els responsables del seu “ús just i apropiat”.

Les instruccions també desgranen àmpliament com actuar durant els serveis, especialment si aquests fan referència al transport sanitari. En tot moment, es remarca la necessitat que els efectius que hi acudeixin han de mantenir les distàncies de seguretat mínimes. A banda, als pacients se’ls haurà de posar de seguida mascareta. Quan s’arribi a urgències, només un dels membres de l’equip durà al malalt sempre que el seu estat ho permeti.

Evidentment, les precaucions s’extremen en casos que les persones a atendre presentin símptomes d’alguna malaltia infecciosa. En aquests casos, només hi participaran un màxim de dos efectius i el conductor, tret de necessitat, no haurà de tenir contacte amb el pacient.

Si el malalt és un cas confirmat amb coronavirus, el servei només el farà una única ambulància, ja determinada, que sortirà de la caserna de Santa Coloma. Es proporcionarà kits complets de protecció als efectius Un d’ells haurà de sortir ja completament equipat del parc i l’altre, el conductor, no haurà d’abandonar el vehicle tret que sigui estrictament necessari. Els serveis també poden incloure la possibilitat de traslladar un pacient en estat lleu cap al seu domicili, amb mesures de protecció similars.

Comentaris

Trending