Els bombers donen per extingit l’incendi de la zona de la Traba

El foc iniciat dijous a la tarda arran d’una guspira originada en els treballs de retirada d’unes pilones elèctriques ha cremat prop de mitja hectàrea de vegetació

Comentaris

Dos agents realitzen els darrers treballs abans de donar per extingit totalment l'incendi.
Dos agents realitzen els darrers treballs abans de donar per extingit totalment l'incendi.
Els bombers han donat per totalment extingit l’incendi que ha cremat prop de mitja hectàrea de vegetació baixa en una zona forestal a la Traba, a Canillo. La complexitat per accedir a la zona i les flames en somort han fet que les tasques per apagar el foc iniciat dijous a la tarda s’allarguessin més del que hauria estat necessari en una altra ocasió.

Les flames es van atacar en dos flancs, via Canillo i via el Tarter. I en les primeres hores de combat i van participar fins i tot dos helicòpters. Dijous mateix l’incendi va quedar sota control, però el foc ha anat cremant en somort. Per això s’ha anat treballant per evitar que la sequedat de a la zona i els cops de vents no fessin reviscolar en cap cas les flames. Aquesta tarda de dissabte els bombers han desmuntat del tot els retens que tenia sobre el terreny.

L’incendi va ser originat per una guspira que va saltar d’uns treballs de retirada d’unes pilones elèctriques. Operaris de l’empresa contractada per anar suprimint les instal·lacions estaven tallant ferro quan una espurna va saltar cap als arbustos i va prendre. Els treballadors van ser els primers en intentar apagar les flames però en veure que era impossible van alertar els bombers. L’incendi s’hauria declarat vers les 4 de la tarda de dijous i hauria estat del tot involuntari.

Comentaris

Trending