Els afectats per l’incendi mortal d’Escaldes tenen de marge fins diumenge per estar-se a l’hotel

Set veïns de l’immoble de l’avinguda Carlemany romanen en un establiment de la Baixada del Molí amb les despeses sufragades fins a final de setmana per Afers Socials

-
-
Set dels veïns de l’immoble on hi va haver l’incendi mortal d’Escaldes romanen encara ara allotjats a l’hotel de la Baixada del Molí d’Andorra la Vella on els va adreçar el ministeri d’Afers Socials, després que es veiessin obligats a deixar els seus domicilis. De fet, ja els han advertit que va per llarg. L’administració també els hauria informat que el suport públic, d’entrada, s’acaba diumenge i que, a partir de llavors, si volen continuar a l’hotel hauran de fer-se càrrec amb les despeses.

La resta d’ocupants de l’edifici -onze, a banda de les tres persones que malauradament n’han sortit més malparades- ja van reubicar-se en habitatges d’amics o familiars o bé el mateix dissabte o bé en dies posteriors. Qui més qui menys, és clar, està buscant una solució ràpida, encara que la crisi sanitària i les excepcionalitats pel coronavirus ho complica tot. La immensa majoria dels veïns feia molts anys que vivien al mateix bloc i hi tenen moltes pertinences personals. Les fonts consultades, però, han assegurat que sembla difícil que hi pugui haver un retorn a la mateixa edificació. Ara per ara no se sap res de les intencions de la propietat, la família Serra-Pla. 

El que està clar, segons les fonts, és que per poc que puguin, les set persones que segueixen a l’hotel de la capital miraran de trobar una alternativa a l’oferta per Afers Socials. Tot i que després d’algunes queixes les prestacions de l’establiment han millorat, els primers dies no van ser les esperades, ja no pels propis beneficiats sinó pel cost que n’hagués d’assumir la pròpia administració. A més, als afectats per l’incendi els hauria sorprès trobar-se a l’establiment persones que estarien confinades en habitacions per haver estat en contacte amb positius de coronavirus.La malaurada espera d’un presumible fatídic desenllaç

Més enllà de la situació dels desallotjats, més malaurat és encara l’estat de les famílies que han sofert pèrdues humanes. De fet, entre els allotjats a l’hotel hi hauria, almenys, alguns dels familiars del resident gallec que va perdre la vida dissabte mateix a causa de la inhalació de fums. Aquest dimecres s’ha fet l’autòpsia a la segona de les víctimes mortals, la dona de nacionalitat peruana i 42 anys que va estar intubada mecànicament des de dissabte fins ahir, quan després dels terminis establerts va ser desconnectada de la màquina. La seva defunció ha causat una enorme commoció al centre comercial de Sant Julià on treballava ella i on també ho fa la seva companya. I la maltempsada, el drama, encara s’amplia amb la malaurada espera del que els metges del centre hospitalari consideren que ha de ser un fatídic desenllaç del fill de la segona víctima, un noi de 16 anys, estudiant a l’institut espanyol de la Margineda i amant de l’esport que continuava resistint aquesta nit a l’UCI del centre sanitari tot i haver estat desconnectat de les màquines de respiració artificial igual que la seva mare. 

Comentaris (5)

Trending