Campanya a les xarxes socials per promoure la impugnació de les eleccions

L’entorn de l’advocat que va ser el primer en presentar una demanda per la via urgent i preferent impulsa signatures a través d’un change.org i facilita formularis per poder presentar a la Seu de la Justícia

Imatge que il·lustra molts dels elements de la campanya.
Imatge que il·lustra molts dels elements de la campanya.

L’entorn de l’advocat que va presentar fa unes setmanes una demanda per la via urgent i preferent per reclamar la nul·litat de les eleccions en virtut de la manca de garanties del vot judicial impulsa ara una campanya a les xarxes socials per promoure la impugnació dels comicis. D’una banda cerca signatures a través d’un change.org i facilita formularis per poder presentar a la Seu de la Justícia.

Per via de la pàgina electrònica linktr.ee/crowdjustice els impulsors de l’esmentada campanya ofereixen diferents fronts al ciutadà per fer sentir el seu neguit en relació al procés electoral. En la pàgina web s’explica entre altres coses que “la llei marca que el Govern és el garant i qui organitza tot el procés electoral amb les meses electorals dels comuns i del vot judicial a la Batllia”.

A partir d’aquí exposa que “el Govern ha brillat pel seu poc rigor en el control del procés electoral. Les meses electorals dels comuns tenien totes les urnes de fusta i vidre, tancades i precintades. En canvi en el dipòsit del vot judicial no existien aquestes urnes. Es tingueren que confeccionar improvisadament unes urnes amb caixes de cartró provinents del paper de fotocopiadores. No hi hagué cap control en la custòdia de les caixes durant dues setmanes”.

En l’escrit de presentació de l’acció, els impulsors de la campanya, per exemple, també lamenten el fet que acudint en seu judicial es pugui votar dos o més cops. “Sembla inclús que persones han votat dues vegades. Aquestes persones la segona vegada del vot demanaven el seu sobre, estava localitzat, devien obrir una urna de paper, es desprecintava, s’aïllaven i tornaven a votar.” S’obvia en aquest cas que el vot judicial és un vot per dipòsit i, per tant, justament el seu disseny està fet per poder canviar el sufragi emès si escau.

Sia com vulgui, es pretén denunciar el que es considera una mala praxi electoral i mirar d’impulsar la repetició de les eleccions perquè, en cas contrari, es posa en “perill la democràcia”.

Comentaris (7)

Trending