Concòrdia avança una oposició “enèrgica” un cop arribin al Consell

El cap de llista, Cerni Escalé, es mostra partidari de no presentar candidatura a la investidura, tot i que la decisió final, remarca, dependrà de l’assemblea de la formació

Els membres de Concòrdia celebren el resultat durant la nit electoral.
Els membres de Concòrdia celebren el resultat durant la nit electoral. CONCORDIA

Dia de ressaca, positiva, per a Concòrdia. La formació es va convertir diumenge en la primera força de l’oposició, amb cinc consellers. Ara ho vol digerir, però deixa clar que treballaran de forma “enèrgica”. El seu líder, Cerni Escalé, ha donat a entendre que, almenys al seu parer -i a l’espera del que es decideixi a la investidura- no hauria de presentar candidatura a la investidura. Entén que els toca ser contrapès del Govern.

L’endemà d’uns comicis que han confirmat l’entrada amb força en el panorama polític de Concòrdia, el seu líder revela que bona part de la jornada postelectoral se l’ha passat rebent i contestant missatges. Més de 500, assegura. I, en certa forma, té raó de ser. El bon resultat de la formació els col·loca com a principal força d’una oposició que, deixa clar, “serà enèrgica” en els seus dos vessants: “tant en la funció de proposta legislativa per intentar millorar les normes del país com en el control del Govern”.

Membres de Concòrdia celebren el resultat a la seva seu.

Relacionat

Concòrdia fa el ‘sorpasso’ i entra amb força al Consell com a primer partit de l’oposició

Des del partit, “s’allarga la mà” a la resta de formacions, inclòs Demòcrates. Ara bé, també es deixa clar que “hi ha diferències importants” en punts claus com l’acord d’associació, l’habitatge, les pensions o la defensa del territori.

Amb cinc consellers, Concòrdia té l’opció de presentar candidatura a la investidura, malgrat que la lògica aritmètica deixi clar que l’escollit serà Xavier Espot. Per ara, però, no hi ha res decidit. Dependrà, apunta Escalé, de l’anàlisi i la decisió de l’assemblea del partit. Ara bé, al seu entendre, no seria el més “comprensible”. I és que “amb la composició del Consell, tenim clar que la nostra tasca serà l’oposició”. I es vol “fer una bona tasca, estant al costat de la gent, compartint la nostra proposta més enllà del període electoral” amb “més trobades amb actors econòmics i socials”.

Sobre com pot afectar el resultat de les generals a la preparació de les comunals, el seu líder es mostra prudent. “Segur que afecta en les possibles combinacions però un altre cop és una cosa que no hem valorat encara”, comenta. Fins ara, remarca, “teníem tota l’energia centrada a les generals i a poc a poc haurem d’anar ordenant l’operativa del partit per al desembre. Primer, però, cal fer l’aterratge al Consell i tenim una agenda política important, com ara la llei de benestar”.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending