Concòrdia fa el ‘sorpasso’ i entra amb força al Consell com a primer partit de l’oposició

La nova formació supera en vots el PS a la nacional i és l’única capaç de pispar-li una parròquia a DA, fet que li permet assolir fins a cinc consellers generals en la seva primera cita electoral

Membres de Concòrdia celebren el resultat a la seva seu.
Membres de Concòrdia celebren el resultat a la seva seu. G. P.

La força amb què Concòrdia es va presentar ara fa vuit mesos s’ha traduït a les urnes. La formació liderada per Cerni Escalé i Cerni Cairat ha aconseguit uns resultats més que meritoris en la seva primera contesa electoral. Fins i tot, per sobre de les expectatives. A la llista nacional, fa el ‘sorpasso’ al PS i es queda com el segon partit més votat. I el triomf a Sant Julià, on concorria amb Desperta Laurèdia, fa que sumir els dos únics consellers generals territorials que no seran de color ‘taronja’. Una entrada al parlament d’allò més potent.

No és d’estranyar que, malgrat la majoria absoluta de Demòcrates, a la seu de Concòrdia hi hagi una gran satisfacció. Divendres, el seu cap de llista nacional demanava el màxim suport per poder entrar “amb la màxima força al Consell”. I ho han aconseguit. Fins a cinc parlamentaris tindrà la formació: Cerni Escalé, Núria Segués i Jordi Casadevall, en la circumscripció estatal; i els dos lauredians, Pol Bartolomé i Maria Àngels Aché.

Cerni Escalé admet que “les normes de joc són les que són” i que han donat la majoria absoluta a DA, però entén que “potser les hem de replantejar els pròxims quatre anys”

A la nacional, el resultat és molt meritori. Han superat en vots al PS, que s’havia intentat erigir en la força del canvi. I Concòrdia ha sumat més suports. Igualen, en aquesta circumscripció, en nombre de consellers, però ho fan amb més vots, un fet que, moralment, es notava en l’ambient. I encara millor s’ha celebrat el triomf a la territorial laurediana. És l’única parroquial que no ha caigut del costat demòcrata. I, tampoc es pot obviar, les altres dues llistes, les d’Andorra la Vella i Escaldes, han aconseguit també xifres més que respectables.

Lògicament, la seu de la formació, al carrer Ciutat de Valls, era un dels punts més alegres de nit. La satisfacció era màxima. “Estem molt contents”, ha afirmat sense dubtes Escalé. No ha negat que el fet que DA tingui majoria absoluta els traurà capacitat d’influència, fet que es deu, ho ha deixat clar, al sistema electoral. “Les normes de joc són les que són i potser les hem de replantejar en aquests quatre anys”, ha apuntat.

Escalé ha apuntat una teoria sobre el resultat. “De forma més freda, el vot s’ha atomitzat de forma diferent el vot. Entre DA, Liberals i Acció, DA ha pogut agafar-ne més”, ha apuntat el líder de la formació.  

WhatsApp Image 2023 04 02 at 23.46.12
Els cinc consellers elegits per Concòrdia: Cerni Escalé, Núria Segués, Jordi Casadevall, Pol Bartolomé i Maria Àngels Ache.

Malgrat tot, el líder de la formació ha celebrat tant el resultat com el fet que “durant una campanya neta hem pogut explicar les nostres idees i posar el model de creixement de país al centre del debat”. A banda, ha avançat la voluntat “de fer una oposició constructiva però valenta” i s’ha mostrat esperançat en poder impulsar “el màxim de diàleg al Consell”. I, també, en contacte amb la ciutadania. “No pot ser que aquest només existeixi un cop cada quatre anys”, ha manifestat.

Justament, un dels punts que consideren prioritaris quan s’asseguin als seus despatxos de Casa de la Vall és una de les propostes del programa. “Considerem que hem d’impulsar una llei del benestar”, ha avançat. Sobre el paper d’altres formacions, en particular del PS, ha indicat que “els resultats ens contrasten a tots els partits”.

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending