Els caps de llista no veuen factible la petició dels sindicats respecte a la jubilació

Les formacions polítiques, a excepció de Liberals, han respost el qüestionari que es va trametre des de la plataforma sobre diferents propostes per incloure-les als programes electorals

Comentaris

Alguns dels caps de llista acudint a la reunió amb la plataforma sindical
Alguns dels caps de llista acudint a la reunió amb la plataforma sindical

La plataforma sindical de la Funció Pública ha rebut les respostes al qüestionari que es va trametre als diferents caps de llista, a excepció de Liberals. Així, han pogut tenir el ‘feedback’ per part de les formacions sobre les propostes i reclams que es van fer dies enrere. Com a destacat, es va demanar que es respectessin les condicions de jubilació que figuraven a l’edicte amb el qual es va accedir a la plantilla. La resposta dels partits polítics ha estat, generalment que, tot i veure-ho positiu, es veu poc factible.

Les deliberacions a cadascuna de les propostes no s’ha fet pública, però des de la plataforma sindical s’ha fet un “buidatge genèric” del que es pot anunciar abans dels respectius programes electorals. El compromís que es va assolir al mes de febrer s’ha complert per part de tots els caps de llista, a excepció de Liberals, “tot i prorrogar l’entrega del feedback no hem obtingut resposta”. Per tant, els resultats son d’Acció, Demòcrates, Andorra Endavant, Concòrdia i el Partit Socialdemòcrata.  

Una de les principals peticions que es va traslladar als caps de llista va ser el fet que es respectin les condicions de jubilació dels edictes amb els quals els funcionaris van accedir al cos corresponent. Els percentatges han estat un 80% de “positiva i poc assolible”, enfront d’un 20% de “positiva i assolible”. A les observacions s’ha assenyalat que l’única formació que ho veu factible ha estat Andorra Endavant. Malgrat això, també el Partit Socialdemòcrata indica que ho inclourà al seu programa, mentre que Acció i Concòrdia no ho faran.

Reunió de la plataforma sindical amb els caps de llista

Relacionat

Els sindicats de funcionaris demanen que se’ls respecti la jubilació de l’edicte de contractació

Així mateix, pel que fa a la petició de modificar la Llei del fons de pensió de la Funció Pública, per “garantir la igualtat entre tots els treballadors públics i evitar situacions discriminatòries”, els percentatges s’han dividit entre un 60% que ho veu factible i un 40% que no ho veu. En aquest darrer grup s’ha inclòs Acció Demòcrates, que no veuen la proposta assolible per diverses raons. Per part d’Acció, per un pacte d’Estat, i per part de Demòcrates, per un debat parlamentari.

En general, han estat més les propostes que s’han vist assolibles que les que no. En tot cas, cap d’elles ha estat valorada com a negativa per cap de les formacions. Pel que fa a la presència dels programes, Andorra Endavant ha assenyalat que inclourà fins a nou punts en la seva proposta electoral; Concòrdia també en portarà nou; el Partit Socialdemòcrata en treballarà vuit; Demòcrates, sis i Acció, quatre.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending