Andorra Endavant demana un mercat d’habitatge pels joves a preu assequible

Opinen que se'ls ha de facilitar l'adquisició o el lloguer d'un pis per viure-hi, amb un préstec a tipus zero per comprar mobles i pagar la fiança

Comentaris

El candidat parroquial d'Andorra Endavant per Sant Julià, Marc Ferreiro, aquest dissabte a la plaça de la Germandat.
El candidat parroquial d'Andorra Endavant per Sant Julià, Marc Ferreiro, aquest dissabte a la plaça de la Germandat. BRU NOYA

La candidata a cap de Govern, Carine Montaner demana que hi hagi un mercat d'habitage pels joves a preu assequible, facilitant-los  l'adquisició o el lloguer d'un pis per viure-hi, amb un préstec a tipus zero per comprar mobles i pagar la fiança. La formació també creu que s'han de facilitar els tràmits als joves per obrir la seva primera empresa.

Segons Montaner, "hi ha massa burocràcia per muntar una petita empresa a Andorra. Por i desconeixement de les lleis. Tot i que no facturis al principi, sí que has de pagar les cotitzacions a la CASS. A més hi ha una manca de cultura emprenedora".  Proposa la creació d'un centre nacional d’orientació a l’emprenedoria jove, per fer xerrades per entendre la burocràcia, per efectuar networking, tallers per aprendre a dissenyar plans de negoci, comunicació i marketing, així com la potenciació del crowfunding.

En l'àmbit educatiu, la seva proposta passa per revaloritzar la formació professional amb campanyes de sensibilització. El candidat territorial d'Andorra Endavant per Sant Julià de Lòria, Marc Ferreiro ha explicat que "la gent ha de sortit totalment formada en una professió. Això és primordial".

Pel que fa a l'educació sexual volen crear centres d’atenció als joves amb educació veraç i sana: informant per afavorir la igualtat de drets i oportunitats impartint formacions sobre els drets sexuals i reproductius, la diversitat i un enfocament positiu de la sexualitat adaptat a l’edat dels joves.

Des d'Andorra Endavant volen garantir els recursos per crèixer personalment i professionalment, gaudint i aprofitant la joventut.

Comentaris (2)

Trending