Acció proposa una taxa per les segones residències per invertir-ho a un parc d’habitatge

A nivell econòmic també es vol crear una taula de diversificació econòmica amb l’objectiu d’assegurar un creixement sostenible i que perduri del sector i del país

Els candidats d'Acció per l'avinguda Meritxell.
Els candidats d'Acció per l'avinguda Meritxell.

Les propostes d’Acció a nivell econòmic van, en certa manera, molt lligades a l’habitatge. Un mètode de recaptació, en certa manera, i de penalitzar les persones que no resideixen de forma permanent al país és una taxa per les segones residències. Aquests diners s’haurien de destinar per invertir-lo en un parc públic d’habitatges. Així mateix, es vol crear una taula de diversificació amb l’objectiu d’assegurar el creixement sostenible i perdurable.

Les segones residències haurien de tenir una taxa específica. Així ho ha assenyalat el número 5 de la llista nacional, Abdou Taouil, que ha explicat la part del programa destinat a l’economia. D’aquesta manera, amb el recaptat per les residències passives es destinaria a generar un parc d’habitatge públic gràcies a les diferents inversions que es podrien realitzar. Així mateix, es proposa augmentar el llindar per a la inversió estrangera en el sector immobiliari. “S’ha de buscar una inversió estrangera que sigui productiva al país i que creixi dins del teixit econòmic”, ha remarcat Taouil.

D’altra banda, també es vol crear una taula de diversificació econòmica. L’objectiu és que el creixement d’Andorra pugui ser sostenible i, sobretot, que perduri en el temps. Dins de les propostes es planteja l’anàlisi Big Data per fer una planificació pública que sigui correcta.

Comentaris

Trending