Així ho ha explicat la número 5 de la candidatura, Maria Nazzaro, en el marc d’una compareixença per parlar de governança, que ve a ser el conjunt d’actuacions que han de confluir en els responsables públics, en aquest cas del comú, per poder adoptar les decisions escaients en qualsevol àmbit. Com ja ho ha manifestat en altres ocasions Enclar, Nazzaro ha destacat que es vol “un comú obert, transparent, participatiu i eficient”. I és en aquest darrer sentit que la plataforma vol saber de quin punt parteix en el personal de l’administració parroquial per poder dur a terme “un mandat responsable”.
Maria Nazzaro ha afirmat amb contundència que “la gent pot estar tranquil·la, que no es preveu ni restituir llocs de treball ni fer fora ningú”, però sí que es volen “aprofitar els recursos”. I és que “l’administració de recursos existents de forma eficient” és una de les pretensions d’Enclar dins de l’exercici d’una bona governança, que s’ha de sustentar, s’ha dit ja, en la transparència o la participació.
I també en fer un comú obert. En aquest sentit, la número 5 de la llista que lideren Sergi González i Olalla Losada ha explicat que Enclar es compromet a que “les agendes dels cònsols i consellers siguin públiques” per tal que la ciutadania pugui comprovar “en que estem dedicant el temps i n posem els nostres esforços”. També es voldria posar en marxa una plataforma tecnològica que permeti avaluar en quin punt estan els diversos processos que s’endeguin.
I en certa forma, quan hi hagi quelcom que s’encalli, s’hagi de motivar el perquè. L’agenda oberta, un altre projecte que com el conseller de barri pretén fomentar la participació i la proximitat, permetrà que “el ciutadà pugui demanar cita o visita amb els diversos departaments” de la corporació, d’aquesta manera es podran impulsar, també, “espais de diàleg”.