El col·lectiu d'infermers del país pretén establir relacions amb el de Barcelona

David Cusidó manifesta que el tema de les formacions és molt important, però que l'executiu l'està deixant de banda "sense cap aposta seriosa"

-
-
El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers d'Andorra (COIA) ha establert contactes amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) per tal que hi hagi una relació en matèria de col·laboració entre els dos col·legis. De moment, s'hi està treballant però tal com manifesta el president del COIA, David Cusidó, "la idea és que el col·legi de Barcelona ens proposi com a soci" i que els "col·legiats andorrans puguin beneficiar-se de formacions".

En aquesta línia, Cusidó explica que a escala del col·legi d'Andorra és molt difícil organitzar formacions perquè "no tenim una estructura prou important". És per aquest motiu que busquen establir una relació amb el de Barcelona, que té una estructura molt important i que a més, "estan molt professionalitzats".

D'aquesta manera, les converses iniciades entre les juntes directives dels dos col·legis oficials d'infermeres i infermers treballen perquè els professionals que formin part del COIA "puguin baixar a Barcelona sempre que ho vulguin i també es puguin beneficiar de les mateixes condicions que els professionals del col·legi barceloní".

Cusidó tampoc descarta establir nous contactes amb altres col·legis perquè precisament en aquesta línia defensa que el COIA "està disposat a obrir-se a tots els reptes". I que els agradaria poder tenir rols de col·laboració juntament "amb el col·legi de Lleida o algun de francès".

Manca de formació per part del Govern

El COIA reivindica que cada professional hauria de tenir 150 hores per any en concepte de formació

El col·legi d'infermeria d'Andorra destaca que les formació als professionals és molt important, però que "s'està deixant de banda perquè no es fomenta, ni tampoc hi ha cap aposta seriosa per a la formació continuada ni per l'especialització". En aquest sentit, David Cusidó explica que per exemple, al Regne Unit estan obligats a fer hores de formació, però a "Andorra el sistema sanitari no fa cap previsió perquè ens formem un mínim d'hores cada any".

Des del COIA es creu que aquestes hores "haurien de ser de 150 per professional" perquè manifesten que precisament el sector és "canviant" i les tècniques tecnològiques evolucionen i tenen un impacte important, per la qual cosa expliquen que "pensem que un pla de formació idoni fomentaria l'eficiència, l'equitat i la seguretat en els pacients", sentencia Cusidó.

Comentaris

Trending