El vell Fargo, cada cop ‘menys vell’ i més Fargo

El projecte de Velles Cases Andorranes avança als tallers del COEX i amb la implicació cada cop més evident del ministeri de Cultura

Comentaris

Estat recent en què es troba el Dodge Fargo.
Estat recent en què es troba el Dodge Fargo.
El vell Fargo es va rejovenint. El sorrejat que se li va aplicant, per fora i per dins, als tallers del servei de conservació i manteniment de carreteres, el COEX, estan a punt de deixar un dels primers vehicles que van servir per portar turistes de França cap al Principat com nou. Quan a la xapa, és clar. Encara queda una mica per acabar de treure tot l’òxid i deixar apunt el vell autocar per pintar-lo de nou.

És el projecte estrella de Velles Cases Andorranes o, com a mínim, aquell que més visibilitat pública ha agafat d’uns mesos ençà i al qual el president de l’entitat, Claude Benet, ha abocat molts dels seus esforços. Fins al punt d’aconseguir revertir el posicionament del ministeri de Cultura. Amb el canvi de titular, amb l’entrada del nou-vell Govern, el departament que lidera Sílvia Riva s’ha involucrat en el projecte. Queda veure fins on. Però en tot cas Riva hi ha posat quelcom a una proposta de la qual la seva antecessora no havia volgut sentir parlar.

Els tècnics del COEX, amb Miki Mas al capdavant per les qüestions de sorrejat, continuen treballant pendents del temps. Velles Cases Andorranes segueix empenyent i fins i tot la ministra, acompanyada del tècnic de Patrimoni Cultural Eduard Tarrés, ha volgut presenciar els darrers dies l’evolució que presenta el Fargo. El canvi és brutal. I més encara que ho serà si s’aconsegueix recuperar totes les peces, tots els elements del vehicle. Per ara, l’únic que està costant més són els seients, però l’entitat que promou la recuperació del projecte està disposat a remoure cel i terra per trobar-los. Com a trobat l’emblema de Dodge, que vingut d’Austràlia lluirà al Fargo quan d’aquí uns mesos la restauració s’hagi completat.

I mentre el ministeri s’implica, el COEX treballa en la treta de l’òxid i la pintura rovellada, el Fargo es rejoveneix i Velles Cases continua impulsant la recuperació, un altre artista, en aquest cas Sergi Mas, avança en la litografia que es lliurarà a aquells que facin una donació (AD38 0004 0039 0001 4804 9018 a qualsevol oficina de Morabanc) per a un projecte que vol fer del Fargo, “l’autocar de ningú, el projecte de tots”. Mas, reconegut pintor i dibuixant del Principat, convertirà en litografia la icònica imatge de Josep Alsina on es veu el Fargo en els seus dies de màxim esplendor i activitat.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending