El Tribunal de Comptes fixa en 470 milions la despesa màxima de l’administració general per al 2020

El Govern treballa a contra rellotge per tancar el pressupost per a l’any que ve, que hauria de presentar a tràmit parlamentari a tot estirar dimecres vinent 

-
-
A menys d’una setmana que per llei el Govern hagi d’entrar a tràmit parlamentari el pressupost de l’Estat per al 2020, el Tribunal de Comptes ha definit, seguint les lleis d’aplicació, alguns dels sostres que la previsió comptable no podrà superar en cap cas. Així, i de comú acord amb el ministre de Finances, Èric Jover, s’estableix que la despesa màxima que pot presentar dita previsió és de 470 milions d’euros, una xifra força superior al que sol ser habitual.

El president del Tribunal de Comptes, Francesc Pons, signa l’edicte publicat de manera extraordinària al BOPA on s’estableixen algunes de les grans magnituds. Per exemple, que el pes de la tributació directa sobre el total d’impostos directes i indirectes de l’administració general no pot representar mes del 38,9% d’aquesta darrera. També es fixa que el creixement de la despesa corrent no pot anar més enllà de 3,2% durant l’any que ve.

A banda dels 470.555.383 euros amb què es fixa la despesa màxima permesa com a objectiu per a l’administració, l’altra gran magnitud que fixa l’edicte és que el deute màxim no podrà passar del 33,7% del PIB del Principat. El deute acumulat de tot el país no es podrà fixar, recorda el Tribunal de Comptes, fins que no tinguin l’endeutament dels comuns, sobre els quals encara estan treballant.

Amb totes aquestes dades i magnituds sobre la taula, l’executiu treballa per elaborar el pressupost. Ja ho fa a contrarellotge per poder complir amb el mandat legal. El ministre de Finances no vol estrenar-se en el càrrec incomplint allò que estableix la Llei de finances generals. L’executiu està treballant en la previsió pressupostària de comú acord amb els grups parlamentaris que li donen suport.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending