El tresorer de la FAF també haurà de continuar a la presó

Com ha fet amb Gea, la Batllia ha desestimat la petició de llibertat formulada per la defensa de José García

-
-
La batlle instructora de l’‘Operació Cautxú’ també ha desestimat la petició de llibertat formulada per la defensa de José García, el tresorer de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) que com el secretari general de l’ens, Tomàs Gea, està processat per apropiació indeguda, administració deslleial i defraudació a la CASS. García va entrar a la presó dues setmanes més tard que Gea ja que quan va esclatar el cas era fora del país.

La desestimació de la demanda de llibertat provisional, condicionada o sense condició, s’hauria comunicat al mateix temps que es va notificar el refús a la petició feta per Gea, segons que ha pogut saber l’Altaveu. En gran mesura, la motivació del rebuig és el mateix: que encara queden elements de la investigació per realitzar. Alhora, el fet que García trigués dues setmanes a retornar al Principat també fa malfiar en certa manera als investigadors.

Mentrestant, la FAF es prepara per celebrar dilluns que ve una assemblea general que hauria d’aprovar els comptes i donar el vist-i-plau a la remodelada junta directiva arran de l’absència dels dos empresonats i, sobretot, del president, que després de la seva detenció i posterior alliberament sense entrar a la presó tot i continuar processat -en aquest cas per administració deslleial i defraudació a la CASS- va dimitir de manera irrevocable.

L’expresident Víctor Santos, justament, estaria liderant un moviment que busca suports a la ratificació de la junta modificada, capitanejada formalment per Alfonso Martín i Elisabet Pirot, i sense haver de passar per unes eleccions que, vist com estan les coses, podrien obrir una veritable caixa de pandora i fer trontollar el ‘modus operandi’ que s’ha dut a terme els darrers anys al capdavant de l’ens federatiu futbolístic.

Etiquetes

Comentaris

Trending