El trasllat a Anglaterra del ciclista mort en una caiguda al coll d’Ordino no es desencallarà fins dilluns

El corredor, de 32 anys, era molt conegut en diferents clubs del nord-est del Regne Unit, on era un habitual en proves planeres o d’ascens de muntanyes 

-
-
Fins dilluns no es desencallarà el trasllat de les restes del ciclista amateur que dissabte passat va morir arran de les lesions que es va fer en caure mentre baixa el coll d’Ordino, al vessant ordinenc. L’esportista, de 32 anys i que havia arribat al Principat el dia anterior des de Tolosa en un trajecte que ja va fer en bicicleta, estava fent una ruta ciclista durant les seves vacances. Era molt conegut en la comunitat ciclista del nord-est d’Anglaterra. El club pel qual corria està ubicat a la ciutat d’Ormskirk.

Segons les fonts consultades, no hi ha cap anomalia pel fet que es trigui tant en traslladar el fèretre des d’Andorra cap al Regne Unit. La tramitació burocràtica relativa especialment a les assegurances sol ser complexa en relació amb aquest país en concret i per això el procés s’allarga molt més respecte d’altres països, on la tramitació és molt més àgil i fluïda. Dilluns, però, es preveu que la situació es pugui desencallar.

La mort del jove, que havia sortit dissabte tot afegint-se a un grup del qual en coneixia un dels seus integrants, ha colpit la comunitat ciclista amateur de la zona anglesa d’on era natural el corredor. Pertanyia al Harry Middleton Cycling Club però participava en competicions organitzades per molts d’altres clubs. Ara habitual tant en competicions de muntanya com en proves de carretera més planera. Aquest any havia participat als Campionats nacionals britànics de ciclisme en carretera que es van celebrar a Stamfordham.

El ciclista hauria agafat amb massa velocitat un revolt a tocar el quilòmetre 8 de la carretera del coll d’Ordino. I en l’intent de redreçar la situació hauria mirat de frenar tot perdent l’equilibri. Encara que degudament equipat, el seu cos es va arrossegar uns metres damunt l’asfalt i va anar a impactar contra un dels pals mesuradors de la neu que hi ha al límit de la calçada. El cop -hi va picar aparentment amb el tòrax i l’abdomen- va resultar letal.

Etiquetes

Un ciclista passa just a l'altura del pal contra el qual ha impactat el jove britànic; els agents de la policia hi han fet unes senyalitzacions en el marc de l'atestat.

Relacionat

Mor un ciclista britànic amateur de 32 anys en caure mentre baixava el coll d’Ordino

Comentaris

Trending