Mor un ciclista britànic amateur de 32 anys en caure mentre baixava el coll d’Ordino

El jove ha perdut el control de la bicicleta tot sol i després de fregar uns metres l’asfalt ha acabat impactant contra un dels pals que mesura la quantitat de neu

Un ciclista passa just a l'altura del pal contra el qual ha impactat el jove britànic; els agents de la policia hi han fet unes senyalitzacions en el marc de l'atestat.
Un ciclista passa just a l'altura del pal contra el qual ha impactat el jove britànic; els agents de la policia hi han fet unes senyalitzacions en el marc de l'atestat.
Un ciclista britànic amateur i no resident de 32 anys ha mort aquest migdia arran de les greus lesions abdominals que ha patit en perdre el control de la seva bicicleta, tot sol, mentre baixava per la carretera del coll d’Ordino, en el vessant d'aquesta parròquia, amb altres ciclistes. L’home que ha acabat perdent la vida, que estava allotjat a Soldeu, ha impactat contra un dels pals col·locats al voral de la carretera que serveix per mesurar la quantitat de neu que s’acumula a l’hivern.

L’accident ha passat pels volts de 2/4 d’11 del matí. L’home s’havia integrat a un grup de ciclistes que feien una ruta pel Principat i aquest matí passaven pel coll d’Ordino. Segons fonts coneixedores de la investigació oberta per la policia, el jove difunt (nascut el desembre del 1985) havia conegut ahir un altre anglès que també feia estada al país i va demanar per unir-se al trajecte que pensaven fer aquest matí. 

Per causes que s’estan investigant, i en un dels revolts que hi ha al coll d’Ordino, just al quilòmetre número 8 d’aquella carretera, l’home ha perdut el control de la bicicleta, de la marca Cervélo, i vehicle i ciclista han sortit disparats per separat. El cos del noi ha fregat uns metres contra l’asfalt i ha anat a impactar contra el pal del voral de la carretera amb la zona del tors i l’abdomen. El casc del ciclista, que anava degudament equipat, no ha patit cap mena d’alteració. 

A la calçada sí que hi hauria quedat una bona marca del pneumàtic, segons fonts properes a la investigació, fet que deixaria entendre que el ciclista ha intentat frenar amb totes les seves forces quan ha vist que anaven maldades, segurament pel fet que la velocitat que havia adquirit en la baixada no estava ajustada a les necessitats de la via. Arran de la col·lisió contra el pal de neu, i degut a les lesions internes patides, el jove ha quedat inconscient després de fer una parada cardiorespiratòria.

Els equips de salvament s’han traslladat d’immediat a la zona i han interromput la circulació en els dos sentits de la via. S’han fet unes primeres maniobres de salvament al jove, que ja presentava un quadre mèdic molt complicat. Un helicòpter ha traslladat tot seguit el ciclista cap al centre hospitalari, on no s’ha pogut fer res per salvar la vida del noi. Les causes exactes de la mort estan pendent de les proves forenses que encara s'han de practicar.

Comentaris (2)

Trending