El transport públic compta amb 306.000 usuaris en els tres primers mesos de funcionament

La comissió s'ha reunit aquest dilluns al Prat del Rull.
La comissió s'ha reunit aquest dilluns al Prat del Rull.
La reunió de la comissió de seguiment de les línies de transport públic nacional ha servit per conèixer les xifres d'usuaris. Així, i sense comptar, el Bus Exprés en els tres primers mesos després de la posada en marxa del nou sistema hi ha 306.000 usuaris per 276.000 en el mateix període de l'any passat. Pel que fa al Bus Exprés han estat 57.000 per 53.000 de setembre a novembre del 2018.

La comissió ha valorat també els canvis de freqüències i línies després de l'augment de busos al Pas de la Casa i del canvi de la L3 a circular. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha explicat al final de la reunió que el nou sistema de transport "compleix amb les expectatives que havíem previst".

Gallardo ha recordar que l'objectiu ja de cara al proper any és "revisar els preus d'alguns abonaments, tenir pantalles a les parades i una aplicació pels telèfons mòbils que anunciaran l'horari d'arribada del bus i la seva freqüència de pas així com oferir preus més baixos per als joves".

Un altre dels temes que s'han tractat és el de disminuir la freqüència d'algunes línies durant el cap de setmana. "Hem constatat que n'hi ha algunes amb pocs usuaris com, per exemple, el Bus Exprés que va de Sant Julià de Lòria a Escaldes-Engordany i reduint autobusos que van pràcticament buits també ajudem a la sostenibilitat", ha dit Gallardo. Les puntes de màxima demanda es concentren a primera hora del matí i a darrera del vespre, a més d'un altre pic a l'hora de dinar. En canvi, la resta d'hores del dia, i sobretot el cap de setmana, la utilització és baixa.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending