El tractament de la processionària indigna als apicultors

El ministeri de Medi Ambient i el Comú d'Encamp fan biòpsies per determinar si la causa de la mort de les abelles ha estat la fumigació

Arnes d'abelles mortes
Arnes d'abelles mortes
El Comú d'Encamp la setmana del 19 al 21 de setembre va procedir al tractament, amb mitjans aeris, de la processionària del pi. A més, exposava que els productes utilitzats eren 100% biològics. Després d'aquest procés, Antoni Pereira, un apicultor d'Encamp manifesta que aquesta setmana passada ha trobat mortes 23 arnes i que creu que es deu als "efectes de la fumigació de la processionària".

Pereira explica que altres apicultors d'Encamp i d'Ordino també estan indignats perquè han trobat mortes arnes d'abelles, i que de moment s'ha alertat també a la parròquia de Canillo tenint en compte que la zona també es va ensulfatar per aquesta fumigació. D'aquesta manera, el ministeri de Medi Ambient i el Comú d'Encamp estan recollint pots d'abelles mortes i fent biòpsies i fotografies al terreny per tal d'analitzar si realment la causa ha estat el tractament de la processionària.

L'apicultor manifesta que creuen que ha estat la fumigació de la processionària la causant de la mort de les seves abelles perquè els indicis així ho apunten. A més, afegeix que "l'any passat ja va fer un tractament d'aquest tipus i van morir arnes d'abelles, en el meu cas entre quatre i cinc, però en alguns altres 30". Pereira que té arnes inscrites a dues cases pairals d'Encamp manifesta que l'any que ve és l'últim que es farà el tractament, però que pot tornar a haver-hi el mateix problema si no se soluciona. 
 

Etiquetes

Comentaris

Trending