El talús de La Portalada ‘s’estabilitza’ tot i que el ‘forat’ podria continuar engolint runa

La situació més perillosa continua donant-se al punt del magatzem comunal i la repercussió que podria tenir si la construcció s’acabés ‘rebentant’ per un eventual trencament de la muntanya

-
-
El talús causant de l’esllavissada que hi va haver el 10 d’agost a la parcel·la coneguda com ‘La Portalada’, just a tocar la carretera general CG-1 a l’altura del Punt de Trobada, hauria arribat a un punt de notable ‘estabilització’ després de les purgues que ha anat sofrint des d’aquell dia. No obstant això, els tècnics continuen controlant qualsevol moviment que es dóna a la muntanya. La zona més sensible continua sent la que queda darrere del magatzem comunal, greument afectat pel despreniment inicial.

El fet que les caigudes de terra i rocs hagin anat minvant han fet que s’hagi retirat una part de la vigilància presencial, encara que n’hi continua havent i els dispositius automàtics de control alerten amb marge suficient per si cal adoptar alguna mesura. Bombers i servei de circulació mantenen permanències a la zona. També s’instal·laran, ja s’ha dit, unes senyalitzacions semafòriques per regular possibles incidències.

La cubeta resultant de l’excavació que es va fer el seu dia a La Portalada manté una capacitat d’acollida de molts metres cúbics de runa encara, amb la qual cosa, difícilment un despreniment podria arribar a la carretera, a no ser que fos d’unes dimensions que els tècnics en cap cas preveuen. En canvi, una esllavissada de la muntanya rere el magatzem del comú que comportés la ruptura de les parets d’aquest edifici, en funció d’on anessin a parar les restes presenta més risc. Més perill. 

Òbviament, l’espai que queda entre el final de l’immoble i la carretera és molt menor i, a més a més, l’espai no està excavat i, per tant, no hi ha un forat que serveixi de dipòsit de runa.

Comentaris

Trending