El Sipaag urgeix Pallarés a tenir resultats en la negociació per canviar la Llei de Funció Pública

El president de l’entitat, Lluís Anguita, que ha entrat a Batllia la demanda per l’afer dels càrrecs especials, llença un dard als sindicats de bombers: “El que ve de l’ABA i del 118, ni m’ho miro”

El president del Sipaag, Lluís Anguita, entrant a la Batllia.
El president del Sipaag, Lluís Anguita, entrant a la Batllia.

El president del Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), Lluís Anguita, ha reclamat celeritat al Govern, i especialment a la ministra Judith Pallarés, per tenir ja algun resultat tangible de les negociacions que s’estan portant a terme per modificar la Llei de Funció Pública. “Alguna cosa hem de poder dir ja als nostres afiliats”, ha apuntat el líder sindical just després d’entrar a la Batllia la demanda que es presenta per l’ús irregular dels càrrecs de relació especial, acció judicial que, per ara, es fa sense el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP), que encara ho ha de debatre en una futura assemblea.

Anguita ha estat un dels encarregats de presentar la demanda i, a la sortida, també ha valorat l’estat de les converses que es mantenen amb el nou Govern per avaluar quines modificacions es poden fer al text, més enllà dels canvis obligats per la sentència del Tribunal Constitucional. El president del Sipaag entén que, amb el temps que es porta negociant, ja s’hauria de tenir algun acord tangible, més tenint en compte que Pallarés va treballar la llei quan era consellera general la passada legislatura. “Porten sis mesos, sí, però d’una cosa que ja coneixen de forma més que suficient”, ha apuntat, tot afirmant que “alguna cosa hem de poder dir ja als nostres afiliats, més enllà que hi ha bona relació i que s’està parlant de tot”. Per a Anguita, “alguna cosa hem de tenir ja perquè es vegi que les reunions serveixen”.

El sindicalista entén que “la ministra no té la darrera paraula”, ja que “el que es vulgui canviar ha de passar per consell de ministres i pel Consell General”, però considera que ja es podria tenir alguna cosa tancada. Tot i això, ha volgut ser conciliador i apuntar que “vull creure que continua amb el mateix tarannà que quan era consellera general”.

Sobre la demanda presentada per l’afer dels càrrecs de relació especial, Anguita ha recordat que es fruit de la decisió dels afiliats. “Esperem que tinguem raó i prosperi. Es va votar en una assemblea per una immensa majoria. Treballem pels afiliats i hi ha coses que decideixen ells”, ha explicat. Per ara, l’acció judicial es fa únicament en nom del Sipaag, tot i que hi havia la possibilitat que el SEP també ho portés a tribunals. Per ara, però, l’entitat que representa els docents encara no ha pres la decisió definitiva.

Anguita ha volgut remarcar que “el que diu la llei és que un assessor ha de fer la feina d’assessor, no la d’un secretari d’Estat, un director o qualsevol funcionari”. Per tant, “no es pot agafar gent del carrer i posar-la al lloc d’un funcionari”, tot recordant que aquestos “fan sempre la seva feina hi hagi el color polític que hi hagi”. En aquest sentit, ha indicat que encara continua, al seu entendre, havent-hi situacions irregulars. “És el que ens ha passat i ens està passant; estem encara sobre algun tema que estem mirant”, ha afirmat.

Preguntat també sobre les demandes presentades per quatre bombers, amb el suport dels dos sindicats del cos, amb relació al funcionament de la mútua de funcionaris, Anguita no ha volgut entrar en el fons de l’assumpte. Això no obstant, sí que ha aprofitat per llençar un dard a les dues entitats. “Si et dic la veritat, tot el que pugui sortir de l’ABA o del 118 ni m’ho miro; sempre és la mateixa història”, ha indicat, tot afegint que “sap greu que diguin que t’acusin de chorizo” quan “no és el cas”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending