El sindicat d’ensenyants considera insuficients les 25 places per consolidar eventuals

El SEP assegura “celebrar a mitges” la convocatòria i lamenta que el ministeri d’Educació no hagi tingut en compte per ara moltes de les seves propostes

-
-
El Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) considera que la convocatòria aprovada pel Govern de 25 places per reduir el nombre de docents i tècnics especialitzats eventuals és insuficient però no obstant celebra “a mitges” la decisió. El col·lectiu professional és favorable amb la voluntat però no pas ni amb la forma ni amb la quantitat, ja que encara quedaran més de 200 eventuals, xifra que es considera un abús de l’interinatge per part de l’administració pública. 

La secretària general del SEP i docent eventual Anna Mundó ha afirmat que “celebrem que es vagin consolidant places, però no al ritme al que s’està fent ni amb les condicions que s’han de presentar els eventuals”. Mundó ha afegit que “s’ha fet un abús de l’interinatge al llarg d’aquests anys que se n’ha anat de les mans de tothom”. És justament per això, també, que un dels punts del programa que va presentar la nova junta del SEP a l’assemblea celebrada el passat setembre era una defensa més ferma dels treballadors eventuals. 

“Sort en tenen de tants bons professionals que s’estimen la seva feina i el sistema per sobre de les seves condicions laborals”, assegura la secretària general del SEP, Anna Mundó

En aquest sentit, el sindicat ha apuntat en un comunicat que 25 places no són suficients. Així, el SEP ha aprofitat per explicar que s’han fet propostes prop dels ministeris d’Educació i de la Funció Pública per millorar la situació dels eventuals, com seria la creació d’una borsa de treball transparent o el disseny d’una carrera professional, les quals s’estan estudiant. 

Una altra de les demandes que fa el SEP, a més d’ampliar el nombre de places a consolidar, és que els eventuals puguin participar en la convocatòria interna en comptes d’haver d’esperar a la segona o tercera convocatòria, ja externes. La junta del SEP defensa que el règim laboral del personal eventual es regula a partir de la Llei de la funció pública, per tant “és personal de la casa” i hauria de poder concórrer amb igualtat de condicions que el funcionariat i el treballador públic indefinit. 

En aquest punt, es recorda que molts eventuals compleixen amb funcions que ni les lleis ni els reglaments preveuen, com per exemple exercir tutories. És per això que Mundó afirma que “sort en tenen de tants bons professionals que s’estimen la seva feina i el sistema per sobre de les seves condicions laborals”. Finalment, des del SEP també es valora que entre els 25 edictes es troben a faltar algunes especialitats i departaments que compten amb molts eventuals, i es confia que s’obrin properament. 

 

Seu del ministeri d'Educació i Ensenyament Superior.

Relacionat

Educació cobrirà 25 places vacants de professors i tècnics especialitzats per reduir el número d'eventuals

Comentaris

Trending