El sindicalista Torra esgota la paciència dels sindicats

El CFPA li demana obertament la dimissió i la immensa majoria dels representants dels treballadors de l’administració estan farts de les mitges veritats i mitges mentides del president de l’ABA

Joan Torra, Gabriel Ubach i Salvador Prieto en una compareixença de representants sindicals de cossos uniformats a la Llacuna.
Joan Torra, Gabriel Ubach i Salvador Prieto en una compareixença de representants sindicals de cossos uniformats a la Llacuna.
El sindicats de l’administració, no tots, però sí majoritàriament, estan cansats de les maneres de fer i el comportament del president de l’Associació de Bombers (ABA), Joan Torra. Ja fa temps que el sindicalista està a matadegolla amb els representants de l’administració general (Sipaag) i amb el col·lectiu sindical dels mestres (SEP). Tampoc les tenia totes entre alguns dels sindicats dels uniformats, amb els quals encara més o menys s’hi avenia a través de la plataforma que els uneix. Finalment, però, el Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA) també ha esclatat i demana obertament la dimissió a Torra d’aquells càrrecs on representa a més treballadors a banda dels afiliats de l’ABA.

El CFPA havia intentat des de fa setmanes fer de mitjancer entre Torra i els màxims dirigents del Sipaag, Lluís Anguita, i especialment el SEP, David García, per intentar rebaixar la tensió entre tots i mirar punts d’entesa. Al final, però, el col·lectiu presidit per Salvador Prieto també ha llançat la tovallola. En un comunicat, el comitè executiu del CFPA deixat clar que “el senyor Joan Torra no pot continuar tenint la confiança del nostre col·lectiu com a representant en el si de les comissions en les que participa” i per això “deixem a la seva voluntat i als seus principis, l’acció de dimitir dels seus càrrecs”.

Els sindicats, com a mínim el Sipaag, el SEP i ara també el CFPA, estan farts que el president de l’ABA, que alhora és el tresorer de l’USd’A, tot sovint negociï a esquenes de la resta de sindicats per interessos que en algunes ocasions ratllen ja no la voluntat del col·lectiu de bombers que representa sinó aspectes més personals, fins i tot. També estan molt cansats que el sindicalista exposi sovint mitges veritat, faciliti informacions parcials o, directament, deixi anar falsedats. El vas s’hauria omplert de moltes situacions anòmales, de contactes amb els responsables ministerials sense avisar…

Un dels darrers episodis té a veure amb els crèdits sindicals. Torra defensaria que ell disposa de 60 hores anuals per dedicar-se al sindicalisme quan, en realitat, són 50 de mensuals a distribuir entre tants sindicats com hi hagi en cada cos específic de l’administració. En aquesta ocasió podria semblar que les seves afirmacions li anaven en contra, “però alguna cosa deu traginar, no diu per dir i menys encara que li vagi en contra”, han assegurat les fonts consultades, que fa temps que mantenen moltes tensions amb el dirigent de l’associació de bombers, que tot just ara va regularitzar els canvis haguts en el sí de la junta fa dos anys.

El sindical policial deixa clar que en l’actualitat, no hi ha cap reglament que reguli el cobrament amb tretze mensualitats de cap especialitat del Departament de Policia

Però els policies han esclatat per una altra d’aquelles informacions que deixa anar Torra. La darrera, reflectida a les pàgines de ‘El Periòdic d’Andorra’, en què sense manies el president de l’ABA assegurava que els bombers cobren també una tretzena paga pels complements d’especialitat i deixava clar que això ja era un dret, una consecució, dels agents de policia. I és aquí on el CFPA ha saltat després de veure com no només no fructificava el seu intent de posar pau entre sindicats sinó que la tasca de mediador se li girava en contra.

“El senyor Torra falta a la veritat en les seves manifestacions. En l’actualitat, no hi ha cap reglament que reguli el cobrament amb tretze mensualitats de cap especialitat del Departament de Policia. Creiem que qualsevol demanda de qualsevol col·lectiu de l’Administració és legitima i defensable. El que no permetrà el CFPA és que davant la manca d’arguments d’alguns dels representants sindicals, els quals van ser escollits per defensar els nostres interessos col·lectius, s’utilitzi el cos de policia per defensar les seves demandes, fent públiques afirmacions que no tenen res a veure amb la realitat”, resa el comunicat del sindicat policial.

El comitè del CFPA ha demanat obertament una rectificació pública per part del president de l’ABA, més enllà de convidar-lo educadament a plegar. I és que “des del CFPA continuarem donant suport, amb el respecte degut, totes aquelles demandes dels treballadors de l’administració, coneixedors que som de les diferents casuístiques i especificitats, tal i com hem fet fins el moment. Però no acceptarem que s’utilitzi les diferències de cadascú de nosaltres per intentar aconseguir avantatges amb situacions comunes als col·lectius”.

Comentaris (1)

Trending