El sector financer perd gairebé cent treballadors en un any

La davallada del nombre d’empleats és la més forta de tots els àmbits i també hi ha una disminució del 5,4% del salari mitjà

El sector s'ha aprimat en gairebé cent treballadors.
El sector s'ha aprimat en gairebé cent treballadors.

El nombre d’assalariats continua pujant a bon ritme. Així es desprèn de les dades a 30 de setembre, mes que es va tancar fregant els 38.000 inscrits, el que suposa un 2,2% més un any abans. El comportament de la contractació de treballadors és especialment positiu en la construcció i en el transport. En canvi, el sector financer continua reflectint les conseqüències de la política d’aprimament de plantilles que han impulsat els diferents bancs els darrers temps i, de fet, també de disminució dels salaris.

Així, i segons les dades facilitades des del departament d’Estadística, el sector tenia 1.765 empleats. La xifra suposa una disminució del 4,7% en comparació als 1.853 registrats el setembre del 2018. L’aprimament de plantilles encara queda més patent si s’analitza les dades globals per un període de dotze mesos. Així d’octubre del 2018 a setembre d’enguany, la mitjana d’empleats del sector es va quedar en 1.791. La dels dotze mesos anteriors –d’octubre 2017 a setembre 2018- va ser de 1.886. És a dir, la disminució va ser del 5%.

És, amb diferència, el sector que pitjor es comporta pel que va a l’evolució d’assalariats. A més, també continua reduint-se una altra dada: la del salari mitjà, que va situar-se el setembre en 4.371 euros, en comparació als 4.620 d’un any abans. La davallada, en aquest cas, és del 5,4%.

La combinació d’aquestes dues estadístiques encara evidencia més, en una tercera –la massa salarial- l’aprimament del sector. Tots els treballadors s’emportaven en sous un global de 7,7 milions d’euros, quan el 2018, la dada pujava fins a 8,56. És a dir, en només un any s’ha perdut uns 840.000 euros en salaris. Un 10% del total.

Pel que fa a altres sectors, la construcció segueix en línia clarament ascendent, amb increments notables tant del nombre d’assalariats ( 8,4%) com del salari mitjà ( 5,8%). En canvi, el comerç i l’hoteleria perden treballadors, un 1% i un 1,9% respectivament, tot i que mantenen el nivell salarial. Per cert, el sou mitjà global del país va pujar un 1,7%, passant de 2.053 euros el 2018 a 2.088 el passat 30 de setembre.406 persones inscrites a Ocupació

Novembre es va tancar amb 406 persones inscrites al Servei d’Ocupació en recerca de feina. La dada millora, de forma lògica tenint en compte l’inici de temporada d’hivern la de l’octubre (429), però no pas la del mateix mes de l’any passat. Així, ara fa un any hi havia registrades 399. Pel que fa a les persones que perceben la prestació per desocupació involuntària, hi ha 21, xifra molt propera a doblar els 12 d’ara fa un any.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending