El ‘retorn’ d’usuaris de centres sociosanitaris als seus domicilis frena el trasllat a hotels

S’està guanyant espai als geriàtrics per tal de poder garantir les mesures de distanciament entre els interns i així mirar de frenar la propagació del coronavirus

-
-
Per ara, i a banda de la trentena d’interns del Cedre que divendres es van enviar cap a un hotel del Cedre, no s’han derivat més cap a altres hotels usuaris de centres sociosanitaris, tot i que hi havia la previsió de fer-ho. El fet que en primer lloc les famílies, que ara es poden estar a casa, hagin ‘recuperat’ les seves persones dependents, ha fet guanyar espau suficient als esmentats equipaments per tal de poder garantir l’espaiament necessari.

L’objectiu, després de veure com són de sensibles aquests equipaments i de tenir nombrosos casos positius entre residents al Cedre, era poder distanciar els usuaris i així evitar tant com sigui possible la propagació del virus entre unes persones, de normal, força de risc. Certament, es va començar a dissenyar el possible trasllat de persones ingressades en centres sociosanitaris cap a hotels.

Però com ha reconegut el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la seva compareixença d’aquest diumenge al migdia, durant la jornada de dissabte es va valorar la situació i es va veure que el fet que les famílies haguessin anat recuperant alguns dels seus interns dependents ja ha permès donar l’oxigen ara necessari a les residències. 

Comentaris (2)

Trending