El 'Rei' Moha regala a l’FC Andorra la plaça de promoció d’ascens per acabar la primera volta (1-0)

El gol del davanter senegalès permet els tricolors superar l’Olot a Prada de Moles en un duel dominat de forma clara i on només ha faltat més encertat per sentenciar abans

Moha retalla just abans de xutar en el gol.

L’FC Andorra acabarà la primera volta en posicions de promoció d’ascens, tot un regal de luxe per al dia de Reis. Els tricolors, gràcies a un gran gol de Moha, han superat un rocós Olot i no només recuperen la quarta posició que li havia pres el Barcelona B el dissabte sinó que escalen fins a la tercera posició aprofitant la derrota de l’Espanyol B. Els de Gabri García han controlat el duel al llarg de gairebé tots els noranta minuts i només els ha faltat encert per anotar una segona diana que els permetés arribar al final sense patir.

El duel ha començat amb un ensurt, que ha permès Kilian fer un xut salvat de forma magistral per Ratti. A partir d'aquí, però, els tricolors han tingut la pilota de forma clara durant el primer temps, davant un Olot ben perpetrat en defensa i que feia de les ajudes entre companys el millor antídot davant els intents ofensius del quadre de Gabri. Qui més perill ha portat pel quadre andorrà ha estat Moha, que ja en el 3’ ha fet lluir Pol Ballesté per treure una rematada amb molta intenció. Això no obstant, el domini no s’ha transformat en excessives oportunitats, gràcies a la bona tasca al darrere dels garrotxins.

Els vermells, per la seva part, han buscat robar pilotes i sortir en transicions ràpides, però sense gaire encert. També ho ha provat amb l’estratègia, però s’han trobat amb una defensa tricolor sòlida i que no s’ha deixat sorprendre.

Al tram final del primer temps, l’Andorra ha accelerat. Especialment, Moha, que ha estat novament decisiu. Ja al 42’, ha fet un primer avís amb una acció individual que ha obligat Pol a treure una molt bona mà per evitar el gol. I quan es jugava el temps afegit, aquest cop sí, el davanter ha trobat premi. Després d’un córner refusat per la defensa, ha controlat l’esfèrica a la part esquerra de l’àrea, ha retallat el defensa que li sortia al pas i ha col·locat un xut ras i ajustat al costat del pal esquerre de la porteria de Pol anotant l’1-0.

Només començar el segon temps, Casadesus ha tingut una ocasió immillorable per anotar el segon i deixar el duel encara més encarrilat, però no ha aconseguit connectar de forma correcta la centrada des de la dreta de Moha. A partir d’aquí, l’Olot ha volgut fer un pas endavant i tenir més pilota, fet que ha obert uns minuts on l’Andorra ha hagut de defensar-se amb ordre i ho ha fet, sense cedir ocasions al seu rival.

A poc a poc, els tricolors han tornat a recuperar domini. Al 56’, ha disposat d’una altra gran ocasió per fer el segon. Musa, però, ha vist com amb una gran estirada Pol Ballesté enviava la pilota a córner.

Durant bona part del segon temps l’Andorra ha controlat la situació. Ha estat, però, al tram final quan l’Olot ha arriscat més, fet que ha obert el duel i ha portat opcions de perill a totes dues àrees. Això sí, amb els dos porters demostrant seguretat. Ratti ha salvat les rematades de Pedro i de Vivi mentre que Pol, a xut de Riverola, tampoc s’ha deixat sorprendre.

Als darrers minuts, el quadre andorrà ha sabut controlar la situació i defensar-se amb ordre, sense cedir ocasions al rival. Així, ha pogut tancar el sac d’una victòria molt valuosa que arrodoneix una primera volta per emmarcar. La setmana vinent, un altre gran duel a Prada de Moles amb la visita de l’Espanyol B.

FITXA TÈCNICA

Camp: Prada de Moles. 600 espectadors.
FC ANDORRA (1): Ratti, Loureiro, Martos (Vilanova, 89’), Gaffoor, Jilmar, Riverola, Marchán, Bover (Adri Lledó, 83’), Musa (Iker, 87’), Moha i Casadesús.
UE OLOT (0): Pol, Soler, Arnau Comas (Vivi, 6’), Baró, Aspar, Chavarria, Pedro, Héctor Simón, Masó (Eloi Amaga, 61’), Kilian i Peque (Xumetra, 73’).
Àrbitre: Baiges Dones (València). T.G.: Riverola, Musa / Héctor Simón i Eloi Amagat.
Gol:  1-0, Moha (45’).

Gabri: “Dir que tenim ara 34 punts és una gran notícia”

El tècnic de l’Andorra no ha amagat la satisfacció per com s’ha finalitzat l’equip la primera volta. “És una gran notícia que podem dir que tenim 34 punts”, ha afirmat, tot recordant que “ningú ens ho esperàvem ara fa uns mesos”. El tècnic, però, ha volgut continuar amb un cert missatge de prudència: “seguim dient que el nostre objectiu són els 42 o 43 punts que et donen la permanència”.

Sobre el partit, Gabri ha defensat que “hem sigut dominadors durant una bona part amb la nostra idea de sempre” i també que “hem sabut crear ocasions i arribar amb perill”. El tècnic ha apuntat que al primer temps “hem fet 45 minuts molt complets” i ha reconegut que, després del descans, “ens ha costat més”, ja que “ells han canviat el sistema i hem trigat una estona a igualar el mig del camp”. Amb només un 1-0 al marcador, l’entrenador tricolor no ha amagat que el tram final “hem patit” però ha destacat que “hem sabut ser un equip madur”.