El Raonador demana que no es desvinculin els avenços en drets socials de l’acord d’associació

-
-
El Raonador del Ciutadà, Marc Vila ha mostrat aquest dimarts la seva preocupació davant un dels punts del document que aquest dilluns van lliurar les organitzacions empresarials del país sobre les negociacions de l’acord d’associació amb Europa. És el que fa referència als drets socials. La Cambra, la Confederació Empresarial i l'Empresa Familiar demanen que "Andorra necessita conservar la seva sobirania social per gestionar els drets socials de la població".

Marc Vila- contràriament al que demanen els empresaris- considera que, en motiu de l’acord d’associació amb Europa, cal aprofundir en els Drets Socials, els quals encara avui no están prou ben regulats a Andorra, i desencallar temes pendents com les reserves actuals a la Carta Social Europea, els Drets Laborals o el subsidi d’atur. 

Segons Vila,  cal fer justament el contrari del que demanen les tres grans agrupacions empresarials del país: “cal aprendre dels errors i convergir cap a la protecció integral dels Drets Humans, amb l’objectiu d’arribar a assimilar-nos als nivells garantistes que té Europa en Drets Socials, Culturals i Econòmics.” L'acord d'associació, és per Vila, "l'oportunitat per aprofundir en temes de drets socials que encara no estan desenvolupats".

El Raonador  entén que una cosa és que es tinguin en compte algunes especificitats que es poden graduar o fins i tot aplicar en terminis, però una altra -molt diferent- és la de manifestar la voluntat de mantenir la plena sobirania quan encara hi ha tanta feina per fer en aquest sentit. Vila considera que les afirmacions de les patronals són especialment preocupants tenint en compte la capacitat de pressió d’aquestes tres entitats empresarials.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending