El PS vol saber què ha costat la participació andorrana a la Biennal de Venècia

La consellera Susanna Vela demana al Govern que aclareixi exactament el muntant de les diverses despeses que ha calgut assumir

-
-
El Partit Socialdemòcrata (PS) vol saber què ha costat exactament la darrera participació d’Andorra a la Biennal de Venècia. Per aquest motiu, la consellera general Susanna Vela vol que el Govern aclareixi quines han estat les despeses que s’han hagut de satisfer, s’han satisfet o satisfaran arran d’aquest certamen. Vela ha formulat una sèrie de preguntes escrites sobre les diferents adjudicacions realitzades fins al moment i les que es puguin fer en el futur amb l’objectiu de conèixer el cost final de l’esdeveniment per a les arques públiques.

En l’escrit tramitat aquest dimecres a Sindicatura, Vela recorda que enguany s’han fet públiques diferents adjudicacions vinculades a la Biennal d’art, com ara la del muntatge de l’obra ‘El futur és ara’ -10.589,60 euros- o l’allotjament dels professionals i la delegació andorrana -34.730 euros-. Aquestes se sumen a les realitzades a finals del 2018, com la de la realització dels audiovisuals i les fotografies de la participació d’Andorra -8.412,25 euros-, la gestió de serveis -30.500 euros- o el disseny i la producció dels elements gràfics de comunicació i promoció -15.346,95 euros-. Totes aquestes despeses, apunta, sumen gairebé 100.000 euros.

Per això, la consellera general del PS formula diferents preguntes, començant per saber “quins són els conceptes que encara no han estat adjudicats i quins seran els seus imports”. També reclama que el Govern expliqui “quins són els tres treballs compromesos” o els serveis inclosos en les adjudicacions ja tancades. 

Vela també reclama saber “quins i quants van ser els professionals que es van desplaçar a Venècia entre el 26 d’abril i el 12 de maig”, a la vegada que vol que s’especifiqui “quants dies van estar instal·lats” i “quina era la delegació andorrana”. La consellera general demana que s’especifiqui “quines despeses exactament s’inclouen en el desplaçament” i “quines són les dietes aplicades pel personal professional”, així com “a quin import ascendeixen”, dades que demana desglossades per conceptes. Per últim també pregunta per “les despeses en relació a l’atenció protocol·lària i de representació” i per les que “resten encara per adjudicar i/o satisfer”

La parlamentària socialdemòcrata ha explicat que, amb les preguntes, “volem conèixer en detall el cost que té la representació andorrana a la Biennal”, tot destacant que la cita cultural, per al PS, “és un projecte pel qual apostem i que defensem”, però que “volem saber exactament les despeses que s’han fet i les que encara no coneixem i a què corresponen”. També ha indicat que “ens ha sobtat la quantitat de diners destinada a l’allotjament de la delegació i per això volem conèixer qui la componia, quants dies s’hi van quedar i els motius”.

Comentaris (2)

Trending