El PS vol saber les mesures de Govern per reduir la xifra de conductors sota els efectes de l'alcohol i les drogues

Els socialdemòcrates lamenten que les campanyes de prevenció no hagin tingut incidència en els resultats

El president i el conseller del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López i Roger Padreny.
El president i el conseller del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López i Roger Padreny.
El conseller general del grup parlamentari socialdemòcrata, Roger Padreny, ha entrat una pregunta oral per saber quines mesures efectives pretén dur a terme Govern per reduir el nombre de persones que condueixen sota els efectes de l'alcohol i les drogues a les carreteres del Principat. La pregunta haurà de ser resposta a la pròxima sessió de Consell General.

El Partit Socialdemòcrata (PS) recorda que el balanç de detencions dels anys 2017, 2018 i 2019 evidencia una tendència positiva del nombre de detencions de persones que conduïen sota els efectes de l'alcohol i les drogues, i lamenten que les campanyes per reduir-ne el consum no han suposat una millora dels resultats. Les dades de les detencions del Cos de Policia demostren quins són els perfils d'infractors que condueixen sota els efectes de l'alcohol i les drogues, han afegit des de la formació. 

Durant la darrera campanya de Nadal, la policia va detenir 60 conductors entre el 2 i el 29 de desembre per conduir sota els efectes de l'alcohol i/o les drogues. Dels 60 detinguts, uns 23 se situen en la franja de donar un positiu que va entre 0,81 i 1,20 grams d’alcohol per litre de sang, i 24 més la superen fins a 1,60 grams per litre, vuit han donat entre 1,61 i 2,00 grams per litre, i dos han superat els dos grams.

Abstenció electoral i transició energètica

El PS ha entrat aquest dimarts dues preguntes més. El president del grup parlamentari, Pere López ha preguntat sobre la participació i l'abstenció electorals tenint en compte les darreres eleccions comunals. El 15 de desembre, l'abstenció va ser d'un 56,5% a nivell nacional mentre que a Andorra la Vella va baixar fins el 48,9%. El conseller Carles Sánchez pregunta per l’estat de redacció de les diferents disposicions reglamentàries necessàries pel desplegament de la Llei 21/2018, del 13 de setembre, d’impuls de de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc).

D'altra banda, el Partit Socialdemòcrata ha celebrat, per mitjà de les xarxes socials, la proclamació d'un govern de coalició progressista a Espanya i ha desitjat molts encerts a l'escollit president Pedro Sánchez.

 

 

Comentaris (2)

Trending