El PS vol que s'incrementi el salari mínim fins als 1.200  euros

Els socialdemòcrates inclouran també en el programa electoral la derogació de les retallades de la reforma laboral

Pere López i David Rios a l'acte de precampanya d'aquest dijous
Pere López i David Rios a l'acte de precampanya d'aquest dijous
Una de les primeres mesures que impulsarà el Partit Socialdemòcrata (PS) en el cas de guanyar les eleccions generals del 7 d'abril, serà l'increment del salari mínim fins als 1.200 euros. Així ho han anunciat el candidat a cap de Govern, Pere López, i el candidat socialdemòcrata a la llista d'Encamp de 'd'Acord', David Rios. Els dos polítics han iniciat aquest dijous la precampanya electoral repartint fulletons sota el nom "Una Andorra per a TOTHOM" a treballadors de les botigues de l'eix comercial de Vivand d'Escaldes-Engordany.

Un altre dels puntuals en què es vol centrar la campanya dels socialdemòcrates és en derogar les principals retallades incloses en la reforma laboral aprovada recentment i que han suposat una retallada de drets laborals, com ara els que afecten les condicions d'acomiadament, la reducció del preavís, el descans entre jornades o l'abaratiment de les hores extraordinàries. Tot i per exemple, sí que es vol mantenir les millores que impulsava la llei com ara l'allargament de la baixa de maternitat. López ha indicat en aquest sentit que "convocarem una taula amb patronal i sindicats per trobar un text de consens".

Així doncs aquest ha estat el primer dels quatre fulletons que s'han repartit i aquest concretament pretén denunciar "la precarització" viscuda els darrers anys en molts àmbits de la vida social a la vegada que s'explica "de forma propera quin és el nostre projecte". D'aquesta manera, López i Rios creuen que s'ha d'adaptar el salari mínim al nivell del cost de la vida existent a Andorra i per això la pujada ha de ser fins als 1.200 euros. "És una necessitat social", ha afirmat López.
 

El PS defensa l'augment del salari per tal que s'equipari amb el cost de la vida a Andorra i alhora que ajudi a reactivar l'economia

En concret de la mesura, el cap de llista del PS, ha manifestat que té dos vessants. Per un costat, "els treballadors tindran unes condicions de vida acceptables tenint en compte com s'ha encarit el cost de la vida". En aquest sentit, ha recordat el fet que "hi ha gent que, tot i treballar, no arriba a final de mes i per això les bosses d'ajuda creixen de forma desmesurada". Per l'altre costat, López considera que la proposta servirà per a la reactivació de l'economia, ja que "sense consum, l'economia s'ensorra". I també ha posat en relleu "l'efecte positiu que tindrà per a les cotitzacions a la CASS".

El fulletó també avança una altra proposta, la que els sindicats puguin gaudir de finançament públic i que, com ha indicat Rios, "tinguin una participació més activa en la presa de decisions que afectin els treballadors". El socialdemòcrata ha lamentat que "en els darrers anys DA només ha escoltat la patronal i els ha menystingut", per la qual cosa pel PS "és un dèficit que cal corregir".

La campanya 'Una Andorra per a TOTHOM' preveu la difusió de tres fulletons més. A banda del d'aquest dijous, els altres estaran centrats en la funció pública, les condicions de vida i les pensions de la gent gran, el dret a vot per als residents i la legalització de la doble nacionalitat.

Comentaris (4)

Trending