El PS urgeix Govern a facilitar l’accés a la prestació d’atur

La formació trasllada una sèrie de propostes que s’haurien d’incloure en el nou reglament, entre les quals rebaixar els requisits com ara el temps de cotització prèvia o d’inscripció al Servei d’Ocupació

Comentaris

La consellera del PS, Judith Salazar
La consellera del PS, Judith Salazar

El Partit Socialdemòcrata (PS) urgeix al Govern que modifiqui de forma immediata el reglament de la prestació per desocupació involuntària. Des de la formació es posa en relleu que el nombre de persones acomiadades arran de l’esclat de la crisi del coronavirus s’està incrementant de forma “preocupant” i, per això, entenen que cal rebaixar els requisits com ara el temps de cotització prèvia per facilitar que es pugui accedir a l’ajut.

Així ho explicat la consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata Judith Salazar. Cal recordar que la Llei òmnibus aprovada la setmana passada inclou una disposició que encomana a Govern aquesta modificació reglamentària, però li dona un termini de dos mesos. Per al PS, cal agilitzar aquests canvis, donat l’increment d’acomiadaments que s’estan produint arran de l’esclat de l’emergència sanitària.

De fet, des de la formació s’ha tramès a Govern una sèrie de propostes que, entenen, caldria incorporar a la reformada normativa. Salazar ha avançat que tenen com a objectiu “agilitzar els tràmits per accedir a la prestació d'atur i rebaixar els requisits, ja siguin de cotització prèvia, d’inscripció al servei d'ocupació, requeriments de formació o d’altres, per tal de facilitar que qualsevol persona que s'hagi quedat sense feina, fruit d'aquesta crisi, pugui ser beneficiari de forma més fàcil”.  

Mitjançant un comunicat, la formació apunta que l’objectiu final de les propostes és garantir que aquelles persones que es quedin sense feina puguin fer front a les seves despeses, eliminant les restriccions que actualment té l'accés a la prestació. Remarquen que aquesta fita es correspon al que han expressat la resta de bancades parlamentàries: la necessitat de mantenir llocs de treball i salaris o bé donar la protecció per part de l’Estat en aquells casos en què finalment no sigui possible mantenir llocs de treball.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending