El PS troba “escandalós” que la fiscalia pacti canvis legislatius amb la majoria

El conseller socialdemòcrata Jordi Font considera “lamentable” que s’utilitzin esmenes per canviar lleis que no tenen res a veure amb els textos que s’esmenen

-
-
El grup parlamentari socialdemòcrata troba “escandalós i aberrant” i alhora també “lamentable” que la fiscalia pugui pactar amb una part de l’arc parlamentari, els grups de la majoria en aquest cas, canvis legislatius que li convenen pel motiu que sigui. El soroll que ha causat el fet que consellers de les formacions que donen suport al TriGovern es reunissin el 10 d’octubre amb el fiscal general de l’Estat, Alfons Alberca, i amb l’adjunt Borja Aguado encara es manté.

El conseller socialdemòcrata Jordi Font, present en la darrera compareixença del ministre d’Interior i Justícia, Josep Maria Rossell, considera “lamentable que el fiscal utilitzi una part de la comissió de finances per modificar una llei que no té res a veure” amb la legislació que s’està esmenant. Font creu que aquesta forma de procedir “és forta de cafè” i que si la fiscalia considerava que hi havia modificacions “de vital importància” el que s’esqueia, a parer del portaveu socialdemòcrata, era reunir-se amb tota la comissió, amb representants de tots els grups parlamentaris, “o és que és de DA, aquest fiscal?”

El parlamentari ha mostrat la seva indignació per la situació creada alhora que no té cap dubte que hi va haver els contactes que hi va haver i que es van consensuar les modificacions de textos que hi va haver, que encara s’han de tractar en comissió, això sí. “Que no et consulti mai per res i que de cop hi volta s’aprofiti tot això… ho trobo escandalós i aberrant”, ha sentenciat Jordi Font.

El ministre

Una òptica ben diferent és la del titular d’Interior i Justícia, partidari d’escoltar tantes parts com sigui possible. Josep Maria Rossell va anunciar durant la seva compareixença per exposar les línies prioritàries dels seus departaments que és necessària una revisió integral del Codi de procediment penal que ara, via esmena, ràpid i malament, canvia un parell d’articles i n’amplia algun altre, sense resoldre res en global més enllà d’una necessitat puntual que pugui tenir la Justícia en general i la fiscalia en particular. 

Per a Rossell, “s’ha d’escoltar tothom”, com manté que fa ell al capdavant del ministeri. D’aquí que no vegi cap problema amb la trobada entre consellers i fiscals. “No veig perquè ha de ser dolent escoltar tothom i recollir allò que tingui un sentit i sigui coherent”. Demanat, però, pel fet que hi ha poders que s’han de relacionar amb altres poders a través de procediments que potser no s’ha complert en aquesta ocasió, el ministre va afirmar sense dir res que sobre aquesta qüestió concreta s’estimava més no entrar-hi.

Comentaris (4)

Trending